Joaquin Phoenix i Joker

Joker-filmen "følger ingenting" fra tegneseriene

Jokeren har vært Batmans viktigste fiende siden 1940, men regissør Todd Phillips ville starte helt fra scratch med filmen Joker.

I oktober kommer Joker, en frittstående film om verdens mest berømte tegneserieskurk. Filmen er produsert av Martin Scorsese, har Joaquin Phoenix og Robert De Niro i hovedrollene og er tydelig inspirert av Scorseses mørke filmer, som Taxi Driver og The King of Comedy.

Medforfatter og regissør Todd Phillips hadde åtti år med tegneserier å hente inspirasjon fra, og tidlige rykter hevdet at filmen baserer seg på Alan Moores serie "The Killing Joke". Dét vil Phillips ha seg frabedt! I et intervju med Empire forteller han at filmens historie ikke forholder seg til noen del av tegneseriekanon.

"Vi fulgte ikke noe fra tegneseriene, noe folk kommer til å bli sure for. Vi skrev vår egen historie om hvor en fyr som Jokeren kan komme fra. Det var det som var interessant for meg. Vi gjør ikke engang Jokeren, men historien om å bli Jokeren. Det handler om mannen."

De andre filmene med Jokeren har også tatt seg friheter med karakteren. Batman (1989) introduserte ideen om at Jokeren drepte foreldrene til Bruce Wayne, Jokeren i The Dark Knight hadde et utseende som ikke minner om noen tegnserieutgave av skurken, og Jared Leto-versjonen fra Suicide Squad er en goth-gangster med rare tattoveringer.

Likevel virker det som Joker vil gi oss en radikalt annerledes fortelling enn den vi er vant til.

Les mer om filmen, se trailer og watchlist her!