Andrea Bræin Hovig i Det er meg du vil ha

Håp forhåndssolgt til en rekke land – lenge før premieren

Den kommende norske spillefilmen Håp, om en kvinne som får kreftbeskjed lille julaften, er forhåndssolgt til en rekke land – lenge før premieren

Det skriver Rushprint om Maria Sødahls nye, novemberklare spillefilm, som byr på Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig i hovedrollene som ekteparet der hun rammes av kreft.

Sykdomsforløpet "avdekker et skrantende forhold som setter en kjærlighetshistorie i sentrum av fortellingen", het det fra NFIs filmkonsulent da filmen fikk støtte.

En promotrailer for Håp ble vist frem under filmfestivalen i Cannes i mai. Screen International melder at distributører i en rekke land – Spania, Andorra, Benelux-landene, Sør-Korea, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia – har skaffet seg kinorettigheter.

Ifølge Rushprint er det ni år siden Sødahls spillefilmdebut med Limbo. Hennes nye film er basert på en sann historie – hennes egen. Filmskaperen fikk ifølge Dagsavisen meddelt en kreftdiagnose lille julaften 2012.

– Filmen er veldig nær basert på familiens opplevelser den julen de fikk en dødsdom. Men karakterene er tegnet fritt, så det ikke skal bli for privat, sa Skarsgård til avisen i mai.

Les mer og watchlist Håp her