DISCO - still 1

Norske Håp og Disco tatt ut til Toronto filmfestival

Maria Sødahls film "Håp", og Jorunn Myklebust Syversens film "Disco", er begge invitert til filmfestivalen i Toronto og Discovery-programmet der.

Maria Sødahl har vært der før, med debutfilmen "Limbo" for ti år siden. Nå er hun klar med sin andre spillefilm, "Håp".

"Noe av årsaken til det lange oppholdet er kreftsykdommen som rammet regissøren – og som det finnes selvbiografiske elementer fra i filmen", skriver Norsk filminstitutt.

Sødahl har både skrevet manus og regissert filmen som er produsert av Thomas Robsahm for Motlys. I sentrale roller finner vi Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård. Filmen får verdenspremiere i Toronto, og til norske kinoer ventes den 22. november.

Jorunn Myklebust Syversens andre spillefilm, etter "Hoggeren" (2017) – har fått tittelen "Disco". Også den er inne i Toronto-varmen.

"Med invitasjonen fra Toronto er "Disco" i ferd med å bli en av høstens store norske festivalfilmer etter at den tidligere i sommer ble invitert til New Directors-programmet på filmfestivalen i San Sebastian, hvor den vises to uker etter verdenspremiere i Toronto", skriver Norsk filminstitutt.

– Jeg gleder meg til å vise filmen til et internasjonalt publikum, og jeg håper at den kan sette i gang gode samtaler og dialog, sier regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen via pressemeldingen.

Hovedrollen i filmen hennes spilles av Josefine Frida Pettersen, kjent fra "Skam". Videre finner vi Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Espen Klouman Høiner og Andrea Bræin Hovig på rollelisten.