Joaquin Phoenix i Joker

Joker vant hovedprisen i Venezia

Todd Phillips mottok lørdag Gulløven for beste film for "Joker" på avslutningsutdelingen under filmfestivalen i Venezia.

Todd Phillips mottok lørdag Gulløven for beste film for "Joker" på avslutningsutdelingen under filmfestivalen i Venezia.

"Joker" er en oppfølger til Batman-filmene, der handlingen er lagt til tiden før superhelten og skurkens veier møtes. Skuespiller Joaquin Phoenix hylles for sin tolkning av den skremmende, komplekse Joker, som tidligere har vært mesterlig framstilt på lerretet av blant andre Jack Nicholson og avdøde Heath Ledger.

Lørdagens utdeling avsluttet årets filmfestival i Venezia. Den tradisjonsrike festivalen er verdens eldste i sitt slag og ble grunnlagt av grev Giuseppe Volpi i 1932.

Les også: 15Disney-klassikere som får nytt liv

Joaquin Phoenix i Joker.
Joaquin Phoenix i Joker.

Storjuryens pris

Roman Polanskis "J'accuse," som omhandler Dreyfus-skandalen på slutten av 1900-tallet i Frankrike, vant storjuryens pris. Spionasjesaken mot den franske offiseren Alfred Dreyfus vakte opphisselse over hele Europa på 1890-tallet. Dreyfus, som var jøde, ble først dømt, så frikjent, og saken bar preg av antisemittismen som var utbredt i Frankrikes hær og samfunnet ellers på den tiden.

Franske Ariane Ascaride mottok utmerkelsen Volpi Cup for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i Robert Guediguians "Gloria Mundi", mens beste mannlige skuespiller ble italienske Luca Marinelli. Han spilte i "Martin Eden," en filmatisering av Jack Londons roman av regissør Pietro Marcello fra Italia.

"Joker" har norgespremiere 4. oktober - les mer om filmen her