Lena Dunham i GIRLS

Lena Dunham om misbruk og rehab: – Jeg trodde det betød slutten på livet mitt

Skuespilleren ble lagt inn til avvenning for halvannet år siden.

Lena Dunham snakket åpent ut om pilleavhengigheten sin, som førte til at hun ble lagt inn til avvenning for halvannet år siden.

– Da jeg ble satt av på rehab, trodde jeg det betød slutten på livet mitt, sier den suksessfulle forfatteren og TV-profilen ifølge Variety.

– Nærmest over natten hadde jeg mistet omtrent alt jeg var glad i: Forholdene mine, kroppen min og karrieren var en slagmark. Selv som en som kronisk deler for mye, var jeg redd for at noen skulle finne ut. Ville folk fremdeles ønske å jobbe med meg, kysse meg, tilbringe tid sammen med meg?

Les også: Regissøren teaser første trailer for Wonder Woman 1984

Lena Dunham med resten av gjengen i GIRLS.
Lena Dunham med resten av gjengen i GIRLS.

Endret syn på avhengighet

Lena Dunham røpet også at hun fryktet at alt hun noensinne hadde gjort, ville blitt sett ut fra det at hun var rusavhengig. Rehaboppholdet gjorde også at hun endret syn på hva avhengighet var, sa hun – og la på en spøk:

– Jeg trodde dopavhengige var gærninger som vandret gatelangs, krevde crack fra uskyldige barn og viste frem åpne sår i parken. Jeg var en suksessrik, dyktig kjendis som vandret på røde løpere og viste frem åpne bryst på TV. Det er helt annerledes.

Nå har Lena Dunham vært nykter i 18 måneder, og sier hennes nåværende liv overgår hennes "villeste forventninger".

Hun har et knippe prosjekter på vei, etter at HBO inngikk en eksklusiv avtale med Dunhams produksjonsselskap, Good Thing Going, i august. Blant annet har hun produsert og regissert pilotepisodene av to nye serier, "Industry" og "Generation", og er også i gang med et TV-prosjekt viet den russiske bedrageren som kalte seg "Anna Delvey" – og hevdet hun var en tysk arving.