Jamie Bell i Skin

Se Billy Elliot som voldelig skinhead i årets mest brutale drama

Jamie Bell (Billy Elliot) gjør sin beste rolle i den kommende kinofilmen Skin. Han spiller en høyreekstremist som prøver å forlate en hvit makt-sekt. Det er ikke så lett når hele kroppen og ansiktet er dekket av rasistiske tatoveringer, og rullebladet er fullt av hatkriminalitet.

Annonsørinnhold for Another World Entertainment

Rekruttert som fjortenåring

Filmen bygger på den sanne historien om Bryon Widner, som ble medlem av en skinhead-«familie» som fjortenåring.

Han bodde med sekten, deltok i aksjoner og ble en av FBIs mest ettersøkte skinheads etter en rekke brutale voldforbrytelser.

Han drev en nynazistisk tatoveringssjappe, og dekket mesteparten av sin egen kropp med norrøne bilder og høyrekstreme symboler.

Jamie Bell i Skin

Utvider Oscar-vinnende historie

Filmen er regissert av Guy Nattiv, som vant en Oscar i år for en kortfilm som også heter Skin! Kortfilmen forteller en nærgående historie om rasisme og høyreekstremisme i nåtidens USA. Her er den sterke spillefilmversjonen.

Med to timer til nådighet, utvider Nattiv universet fra kortfilmen, og viser både råskapen i nynazist-miljøet, og konsekvensene av å forsøke å forlate det.

Fra ballettgutt til fryktinngytende høyreekstremist

Jamie Bell slo gjennom som barneskuespiller med Billy Elliot, og i voksen alder har han gjort inntrykk med roller i blant annet Snowpiercer og Rocketman. Skuespilleren er nesten ikke til å kjenne igjen under sminken og tatoveringene som dekker ansiktet hans i filmen.

Han spiller Bryon med en intensitet som styrker posisjonen som en av verdens beste skuespillere.

Bryon har en fryktinngytende framtoning, noe som fører til at øyeblikkene der han viser vennlighet, anstendighet og anger, treffer spesielt kraftfullt.

Jamie Bell i Skin

Omvendelsen

Da Bryon møtte alenemoren Julie Price, begynte han å vise helt nye sider. Han ble stefar for hennes tre døtre, og flyttet fra sekten han hadde bodd med halve livet. Med et langt rulleblad og ansiktet fullt av tatoveringer var det vanskelig å finne jobb utenfor det høyreekstreme miljøet.

Bryon og familien ble truet av nynazister, som så han som en forræder. Det eskalerte til gjentatte drapsforsøk når han ble informant for myndighetene, og delte opplysninger om nettverket som lenge hadde vært hans nærmeste familie.

Danielle Macdonald og Jamie Bell i Skin

Skin forteller hele den brutale og uhyre aktuelle historien om Bryon Widners brudd med nynazismen. Den nådeløse fortellingen er noe av det sterkeste du kan se på kino i 2019.

Skin har Norgespremiere 22. november. Kjøp billetter her!

Annonsørinnhold for Another World Entertainment