Snekker Andersen og julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul i Filmprat episode 7

Anders Baasmo spiller julenissen "litt som en frisør"

Når Anders Baasmo spiller julenissen i Snekker Andersen-filmene, gjør han det med en overrumplet pipestemme. "Hvis du skal ha den arbeidsoppgaven på én dag… Jeg hadde helt klart blitt stressa!"

Anders Baasmo er aktuell som aldri før. Akkurat nå kan du se han i Exit på NRK, Besatt på Viaplay og som julenissen i Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul. Likevel insisterer han på at han ikke er særlig travel.

"Jeg har fått et rykte på meg for å være sykt busy, for jeg var det i en periode. For noen år siden gjorde jeg åtte filmer på et år. Nå bare vaser jeg rundt, er småbarnsfar og tar det rolig."

Les også: EKSKLUSIVT: Hele historien bak Børning-comebacket

I den nyeste episoden av podcasten Filmprat snakker Vilde og Erlend fra Filmweb med Anders om hans fortid som den norske stemmen til Mikke Mus, og hvordan den påvirket hans originale tolkning av julenissen som en stresset mann med pipestemme og en trang til smalltalk.

Vi tar dessuten en prat med julenissen om hvorfor han forkortet navnet sitt, Børning 3 og hvilke filmer som gir han julestemning. Hør episoden her!

Watchlist Snekker Andersen og julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul, se trailer og kjøp billetter her

Abonner på Filmprat hos Apple her eller i Spotify her