Mootrix

Twitter melder om Matrix-kuer i Moskva

"Mootrix" på vei?

Gresset er grønnere i en virtuell verden. Eller, vi regner med at det må være ca det den russiske bonden tenkte da han utstyrte melkekyrne sine med VR-briller.

Og nei, vi tuller ikke. En russisk gård har faktisk, ifølge BBC, tatt dette spaca steget i et forsøk på å gjøre stressa kuer litt gladere. Flokken er koblet til VR-systemer tilpasset "strukturelle trekk ved kuhoder" - og viser et... kremt... "unikt sommerlandskap-simuleringsprogram". Vi er litt usikre på hva dette innebærer, men regner med at vi snakker gress her...og ikke The Legend of Zelda.

Til tross for at dette nesten høres hyggelig ut, er det selvfølgelig ikke glade kuer, men melk som står i fokus. Landbruks- og matdepartementet i Moskva viser til forskning som kobler kuenes sinnstemning til melkeutbytte, og har allerede utført tester de mener har økt "den samlede emosjonelle stemningen i flokken".

Ok.

Ikke overraskende, har kugalskapen smittet internett, og på toppen av meme-haugene, har flere påpekt likheten mellom VR-kuene og handlingen i "Matrix"-filmene.

En av dem er Twitter-brukeren Sam Thielducken, som hittil har høstet over 20.000 retweets og 90.000 likes på sin Twitter-post med teksten "this is literally the plot of The Matrix":

Mootrix

Kommentarfeltet består stort sett av mooorsomheter som "The Mootrix", "Keamoo Reeves" og "Moo-vies", men mye tyder på at folk synes det er temmelig sjukt at kuene i Russland har testet VR før dem...

A) Mulig russerne er skikkelig forut for sin tid her, og at både griser og høner vil loke rundt i sine egne animerte grønne enger i fremtiden? B) Alternativt trasker kuene faktisk på gress - og vi betaler litt mer for melken.

Vi takker pent nei til #mootrix - og krysser fingrene for sistnevnte.