GoT

Britene innfører 96 nye sex-regler

...som skal beskytte skuespillere på jobb.

Ifølge The Guardian, må britiske film og serie-regissører som ønsker å spille inn simulerte sex-og nakenscener, nå forholde seg til 96 nye retningslinjer.

Retningslinjene er utarbeidet av Directors UK, i kjølvannet av #MeToo-bevegelsen, og er ment å beskytte skuespillere på filmsett ved og skape "klare og felles profesjonelle forventninger".

Målet er at retningslinjene vil bli standard arbeidspraksis i bransjen, og at både skuespillere og andre som er tilstede på sett har en felles forståelse av hvordan denne typen arbeid håndteres - og at man føler seg trygg underveis.

Les også: I disse filmene har skuespillerne faktisk sex

MYE NAKENHET: Emilia Clarke og Jason Momoa i første sesong av "Game of Thrones".
MYE NAKENHET: Emilia Clarke og Jason Momoa i første sesong av "Game of Thrones".

Maktubalanse

Reglene innebærer alt fra at produksjonen må innhente eksplisitt samtykke fra skuespillere før de blir filmet eller fotografert nakne/halvnakne, til regi av voldelige seksuelle scener - og hvordan man skal forholde seg til hverandre under en audition.

"Auditions er av natur basert på en maktubalanse. Noen skuespillere kan føle seg pliktig til å bli med på ting de ikke er komfortable med for å få jobben", ifølge Directors UK.

De nye retningslinjene ble lagt frem kort tid etter at Emilia Clarke, kjent som Daenerys Targaryen i Game of Thrones, uttalte i podcasten "Armchair Expert" at hun følte seg ukomfortabel med flere av nakenscenene i serien - og at hun gråt på badet før innspillingen av enkelte scener.