Star Wars: The Rise of Skywalker

Disney med advarsel til Star Wars-fansen

"Det er viktig at besøkende blir gjort oppmerksomme på hva som venter av visuelle effekter"...

"Star Wars: The Rise of Skywalker" kan forårsake anfall hos mennesker med lysfølsom epilepsi, melder NRK.

Det skal være Disney selv som skriver til kinoer verden rundt og ber om at det blir lagt inn en advarsel om at den nye filmen inneholder flere scener med blinke-sekvenser. Dermed kan "Star Wars: The Rise of Skywalker" være lite egnet for folk med lysfølsom epilepsi.

Disney skriver til kinooperatørene at det er viktig at besøkende blir gjort oppmerksomme på hva som venter av visuelle effekter i denne nye Star Wars-filmen.

Les også: Ny Star Wars-attraksjon åpnet: - Den beste i Disney Worlds historie?

Star Wars: The Rise of Skywalker

Ønsker å spre informasjon

I Norge har ca. 45.000 mennesker epilepsi, ifølge Norsk Epilepsiforbund. NRK har tatt kontakt med generalsekretær i Norsk Epilepsiforbund, Sissel Karin Haavaag, som sier det er svært få som er fotosensitive. Dermed vil de fleste med epilepsi kunne se filmen – uten problemer.

Filmbransjebladet Variety omtalte saken fredag, og skriver at Disney samarbeider med Epilepsy Foundation om å spre informasjon.

Den kommende Star Wars-filmen fra regissør J.J. Abrams får verdenspremiere onsdag 18. desember. På rollelisten ser vi en rekke kjente navn som Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o og Keri Russell. Også Carrie Fisher, som gikk bort i desember 2016, figurerer i filmen – noe som er muliggjort ved hjelp av tidligere opptak og ny teknologi.

Billetter, trailer og mer om "Star Wars: The Rise of Skywalker" finner du her