Den største forbrytelsen

Den største forbrytelsen: Her er de første bildene fra den norske holocaust-filmen

Jakob Oftebro og Nicolai Cleve Broch er blant skuespillerne på rollelista!

Eirik Svensson-regisserte "Den største forbrytelsen", som bygger på deler av Marte Michelets bok med samme tittel, er lagt i støpeformen. Og nå er de første bildene fra innspillingen her.

Det ene viser Jakob Oftebro. Det har vært kjent en stund at han stiller i hovedrollen som Charles Braude. Onsdag ble det også klart at vi i rollen som fangevokter på Berg finner Nicolai Cleve Broch. Nye navn på rollelisten er også Axel Gherken Bøyum og André Sørum.

Filmen, som har et budsjett på 50 millioner kroner, tar oss innledningsvis med til Oslo når kalenderen viser 26. november 1942, og hundrevis av norske jøder hentes midt på natten – og fraktes nå til kaia i Oslo. Her venter skipet "Donau" som forlater kaia med 532 norske jøder om bord. Endestasjonen var Auschwitz.

"Midt i dette kaoset møter vi familien Braude; en familie bestående far Benzel (Michalis Koutsogiannakis), mor Sara (Pia Halvorsen) og deres fire barn, Helene (Silje Storstein), Charles (Jakob Oftebro), Isak (Eilif Hartwig) og Harry (Carl Martin Eggesbø)", heter det fra Nordisk Film.

– Det er på høy tid at denne delen av vår historie finner sin vei til det store lerretet, sier produsent Martin Sundland.

Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad. Forventet premiere er høsten 2020.

Se de første bildene fra filmen under:

FANGEVOKTER: Nicolai Cleve Broch i Den største forbrytelsen.
FANGEVOKTER: Nicolai Cleve Broch i Den største forbrytelsen.
HOVEDROLLEN: Jakob Oftebro i Den største forbrytelsen.
HOVEDROLLEN: Jakob Oftebro i Den største forbrytelsen.