The New Mutants

The New Mutants kommer endelig på kino i vår, lover regissøren

X-Men-filmen The New Mutants skulle egentlig egentlig ha premiere for to år siden. Nå ser det endelig ut som den er på vei – visstnok helt uten restopptak!

The New Mutantsble annonsert i 2015, og skulle være en X-Men-spinoff med skrekkfilmpreg, fra regissøren av The Fault in Our Stars. Anya Taylor-Joy (Split, The Witch) og Maisie Williams (Game of Thrones) spiller hovedrollene i filmen, som ble spilt inn i 2017.

I 2017 leverte regissøren en versjon av filmen han var fornøyd med, og som gjorde det godt på testvisninger. Han ønsket seg tre dager med restopptak for å gjøre noen små justeringer.

På den tiden hadde den første IT-filmen nettopp slått publikumsrekorder på kino, og en trailer for The New Mutants med sterke skrekk-vibber hadde fått gode tilbakemeldinger, så 20th Century Fox ønsket mer omfattende restopptak. De ville blant annet introdusere en ny hovedperson, og gjøre filmen til en ren skrekkfilm.

Kort tid etter den oppsiktsvekkende avgjørelsen ble 20th Century Fox kjøpt opp av Disney, og det ble tydelig at underholdningsgiganten vil avslutte X-Men-serien, for å gjenintrodusere karakterene som del av the Marvel Cinematic Universe. For et år siden ble Maisie Williams spurt om de ryktede restopptakene, og hun fortalte at hun ikke har spilt inn noen restopptak, og i grunnen ikke aner om filmen noengang kommer ut.

Det har gått en god stund siden sist vi hørte noe nytt om The New Mutants. Da X-Men: Dark Phoenix hadde premiere forrige vår, ble den flere ganger omtalt som "avslutningen på X-Men-serien". Vi så denne New Mutants-traileren for et år siden, og ifølge distributøren skal filmen ha Norgespremiere i april, uten at datoen har blitt konkretisert.

Regissør Josh Boone annonserte på Instagram at vi får se en helt ny New Mutants-trailer allerede førstkommende mandag, 6. januar.

På spørsmål om det er hans versjon av filmen som kommer på kino i april, svarte Boone "jeg hadde ikke promotert filmen hvis det ikke var det." Altså har The New Mutants ligget mer eller mindre uendret siden innspillingen ble avsluttet for tre år siden.

Det blir spennende å se en superheltfilm med skrekkpreg, selv om The New Mutants sannsynligvis ikke blir starten på noen ny franchise. Watchlist filmen her!