Joaquin Phoenix i Joker og Martin Scorsese

Martin Scorsese har ikke sett Joker: "Hvorfor må jeg?"

I utgangspunktet skulle regilegenden Martins Scorsese produsere Joker, som er sterkt påvirket av hans tidlige filmer. Likevel har han ikke giddet å se filmen ennå.

Martin Scorsese har hatt et godt år i 2019. I tillegg til kritikerfavoritten The Irishman har han regissert Bob Dylan-dokumentaren The Rolling Thunder Revue, og produsert filmer som Lykkelige Lazzaro, The Souvenir, Port Authority og Uncut Gems.

I utgangspunktet skulle Hangover-regissør Todd Phillips' Joker også høre til på lista. Superskurkfilmen foregår på 1970-tallet, og er inspirert av Scorseses filmer Taxi Driver og The King of Comedy. Scorsese bestemte seg for å trekke navnet sitt fra filmen, siden han ikke hadde tid til å følge den opp underveis.

I høst vekket Scorsese liv og røre da han sa at han ikke ser på superheltfilmer som "filmkunst". Han klargjorde senere at han har vokst opp med film som en personlig uttrykksform, og at han mener blockbuster-superheltfilmer kan ha godt skuespill og sterk teknikk, men til syvende og sist har mer til felles med en berg-og-dalbane enn med kunst.

Les også: 2019: Årets beste filmer

I et nytt portrettintervju med The New York Times tar Scorsese det hele ett skritt videre – han har nemlig ikke sett Joker.

- Jeg har sett klipp fra den. Jeg kan det der. Så hvorfor må jeg? Jeg skjønner det. Det går bra.