The Turning

Oversikt: Vårens skrekkfilmer 2020

Det er masse skrekk, grøssere, mørke thrillere og horror å glede seg til i første halvdel av 2020. Her finner du alle de skumle filmene som kommer på kino!

Den gylne hanske

Den gylne hanske

På kino nå

Seriemorderen Fritz Honka bor i Hamburg, og besøker ofte det vertshuset "Den gylne hanske". På vertshuset møter Honka sine kvinnelige ofre, som han dreper før han gjemmer kroppsdelene i sin leilighet.

Skrekk-dramaet er ikke for sarte sjeler, og har bl.a. blitt omtalt som "den mest hemningsløse seriemorderfilmen noensinne laget" av Indiewire.

Kjøp billetter her

The Grudge

Hand-in-head

På kino nå

En mor myrder familien sin, og en detektiv blir satt til å undersøke den mystiske saken. Når hun oppdager at det hviler en forbannelse over huset, som fordømmer de besøkende, innser hun raskt at demoniske ånder har henne i siktet.

Kjøp billetter her

The Lighthouse

The Lighthouse

På kino nå

Regissøren av The Witch er tilbake med en ny skremmende filmopplevelse. To fyrvoktere på en avsidesliggende øy begynner å miste grepet om virkeligheten etter hvert som isolasjonen setter sitt preg på dem. Er fyrhuset hjemsøkt av onde krefter, eller er det deres egne hemmeligheter som holder på å drive dem til vanvidd? Med Robert Pattinson og Willem Dafoe i hovedrollene.

Kjøp billetter her

The Invisible Man

Elisabeth Moss i The Invisible Man

Norgespremiere 6. mars

The Invisible Man ble i utgangspunktet utviklet som en del av Universals "Dark Universe", men det filmuniverset ble lagt i glemmeboka da The Mummy med Tom Cruise ikke levde opp til forventningene. Skrekkekspertene i Blumhouse skal produsere denne nedstrippede versjonen av filmen. De spesialiserer seg på skrekkfilm med lave budsjetter, og står bak filmer som Get Out, Halloween (2018), Paranormal Activity, Insidious og The Purge.

Filmen er en nyinnspilling av klassikeren med samme navn fra 1933. Den filmen bygger igjen på H.G. Wells' roman fra 1897.

Watchlist filmen her

Alle må dø

Alle må dø

Norgespremiere 13. mars

Ny norsk skrekk! Vi følger jentegjengen som drar på utdrikningslag inne i skogen – milevis fra nærmeste nabo. Der må bruden Gina gjennomføre et rebusløp som blir makabert og skremmende.

Viktoria Winge, Marte Sæteren, Tinashe Williamson, Linni Meister, Julia Schacht og Veslemøy Mørkrid spiller i filmen.

Watchlist filmen her

AQP2-08875R.jpg

Norgespremiere 20. mars

Oppfølgeren til A Quiet Place fra 2018 følger Abbott-familien idet de oppdager at det ikke bare er utenomjordiske monsterskapninger som truer livene deres...

I tillegg til Emily Blunt, Noah Jupe og Millicent Simmonds, får vi et par nye ansikter å forholde oss til i form av Cilian Murphy (Peaky Blinders) og Djimon Hounsou (Guardians of the Galaxy).

Gretel & Hansel

Norgespremiere 4. april

Denne amerikanske filmen gjenforteller eventyret om Hans og Grete, som den blodige og brutale skrekkhistorien den alltid har vært! Sophia Lillis fra It spiller Gretel, for regissøren bak I Am the Pretty Thing That Lives in the House.

Watchlist filmen her

The New Mutants

The New Mutants

Norgespremiere 8. april

The New Mutantser en X-Men-spinoff med skrekkfilmpreg, fra regissøren av The Fault in Our Stars. Anya Taylor-Joy (Split, The Witch) og Maisie Williams (Game of Thrones) spiller hovedrollene i filmen, som sannsynligvis blir den aller siste filmen fra Fox sin versjon av X-Men-universet.

Watchlist filmen her

The Boy 2

The Boy 2

Norgespremiere 17. april

Oppfølgeren til The Boy fra 2016 følger et par og sønnen deres, som flytter inn i gjestehuset på eiendommen til Heelshire Mansion, uvitende om stedets forferdelige historie. Det tar ikke lang tid før sønnen møter (eller graver opp) en ny venn, en uhyggelig og livaktig dukke kalt Brahms.

Watchlist filmen her

Antebellum

Janelle Monae i Antebellum

Norgespremiere 24. april

Fra produsentene av Us og Get Out kommer en film om en forfatter som synes seg tilsynelatende fanget i en grufull virkelighet som har vært før i tiden. Janelle Monaé spiller hovedrollen, og nedover rollelista finner du Marque Richardson II, Eric Lang, Jack Huston, Kiersey Clemons, Tongayi Chirisa og Gabourey Sidibe.

Watchlist filmen her

Filmer vi håper på

Da har vi kommet oss gjennom skrekkfilmene som har planlagte Norgespremierer i første halvdel av 2020, men ti skrekkfilmer på et halvår er litt i minste lager. Vi krysser fingrene for at norske filmdistributører får ut finger'n og setter opp disse seks filmene også!

Fantasy Island

Fantasy Island

Fantasy Island er en brutal skrekkfilm basert på en gammel amerikansk TV-serie der gjester på en øy får ønskene sine oppfylt. I filmversjonen er tilbudet litt for godt til å være sant - og oppholdet utvikler seg til livets mareritt for ofrene, som må løse øyas store mysterium for å overleve…

Michael Peña og Lucy Hale spiller sentrale roller i filmen, som kommer fra regissør Jeff Wadlow (Truth or Dare).

Untitled Saw Project

Jigsaw

Den kommende niende Saw-filmen skal bryte kraftig med "oppskriften" som ble etablert i de første filmene. Filmen er skrevet av skuespilleren Chris Rock, som også spiller hovedrollen. Samuel L. Jackson skal også være med på moroa, og filmen blir laget av teamet bak Paranormal Activity 3 og 4. I følge rykter skal den enten hete The Organ Donor eller Spiral!

Candyman

Candyman

Candyman (2020) blir beskrevet som en "åndelig oppfølger" til Candyman (1992), og blir produsert av Jordan Peele , som regisserte Us og Get Out. Yahya Abdul-Mateen II spiller hovedrollen.

Den originale filmen og dens påfølgende oppfølgere handlet om en urban myte; et morderisk spøkelse med en krok som hånd, som dukket opp hvis du sa navnet hans i speilet fem ganger.

The Turning

Finn Wolfhard i "The Turning".
Finn Wolfhard i "The Turning".

Henry James' klassiske skrekkfortelling "The Turn of the Screw" (1898) er pusset opp og lagt til 90-tallet i den kommende skrekkfilmen "The Turning". Manuset er skrevet av forfatterne bak The Conjuring, og filmen tar oss med til en herskapelig eiendom, der en nyansatt barnepike får ansvar for to forstyrrede og foreldreløse barn, Flora og Miles.

Miles spilles av Finn Wolfhard, som tidligere har naila bælskumle scener med vittighet og sjarm i både Netflix-serien Stranger Things og It-filmene. I tilegg til Wolfhard, får vi også se Mackenzie Davis, Brooklyn Price og Joley Richarson.

Antlers

Antlers (2020)

Den neste filmen fra produsent Guillermo Del Toro (The Shape of Water, Scary Stories to Tell in the Dark) har Teri Russell (Star Wars: The Rise of Skywalker) i hovedrollen. En lærer fra en småby i Oregon, og hennes lensmannsbror, møter en ung skoleelev som har en farlig hemmelighet med skremmende konsekvenser.

Underwater

Kristen Stewart i Underwater

Filmen følger en gruppe forskere som forsøker å overleve, etter at et jordskjelv smadrer det underjordiske laboratoriet deres- og løslater en livsfarlig og umenneskelig kraft.

Kristen Stewart spiller hovedrollen, og med seg på laget har hun et imponerende skuespillerteam bestående av blant annet Vincent Cassel, John Gallagher Jr. og Jessica Henwick.