Battle

Netflix jobber med oppfølgeren til den norske dansefilmen Battle

En oppfølger til ungdomsfilmen med Lisa Teige fra SKAM har fått produksjonstilskudd gjennom NFI insentivordning, men den skal ikke på kino.

Det er duket for en oppfølger til den norske ungdomsfilmen Battle.

Norges første dansefilm ble regissert av Katarina Launing og har Lisa Teige fra SKAM i hovedrollen som Amalie, en rik ballettdanser som mister kontroll over livssituasjonen sin når pappa går konkurs, men oppdager en ny verden og en ny danseform når hun møter Mikael, spilt av Fabian Svegaard Tapia.

Les også: Netflix lager norsk skrekkserie

Filmen gjorde det greit på norske kinoer, med 44 000 besøkende. Før filmen hadde gått av plakaten på norske kinoer, kjøpte Netflix rettighetene til å distribuere filmen internasjonalt, og fra 1. desember 2018 har Battle vært tilgjengelig for strømmere over hele verden.

Norsk filminstitutt meldte fredag at det tilbys i alt 103,3 millioner kroner i insentivtilskudd til tre dramaserier, én norsk spillefilm og to utenlandske spillefilmproduksjoner.

Les også: Vil tvinge Netflix og HBO til å lage norske filmer og TV-serier

Battle II har blitt tilbudt 4,8 millioner kroner i insentivtilskudd. Denne meldingen fra NFI er det første vi hører om danse-oppfølgeren.

I tillegg til Battle II, går insentivstøtten til Marvel-filmen Black Widow, en Paramount Picture-film som heter Libra, den kommende Netflix-serien Rigor Mortis og andre sesong av Ragnarok og Beforeigners.

Les også: Ragnarok og Beforeigners får sesong 2

Se hvor du kan streame Battle her!

Battle