Scarlett Johansson

Kun 11 har klart det Scarlett Johansson presterte nå

Scarlett Johansson er nå med i en eksklusiv klubb i Hollywood.

Hun er dobbeltnominert for sin skuespillerinnsats til søndagens Oscar-utdeling. Det har bare 11 skuespillerkolleger klart før henne, noterer BBC seg.

Johansson er nominert både i beste kvinnelige skuespiller-kategorien for ekteskapsdramaet "Marriage Story" og i beste kvinnelige birolle for innsatsen i andre verdenskrigssatiren "Jojo Rabbit". Dermed konkurrerer Scarlett Johansson om birolle-Oscar med sin egen medspiller i "Marriage Story", Laura Dern.

Les også: Alt du trenger å vite om Oscar-utdelingen 2020

KONKURRENT: Laura Dern er Oscar-nominert for "Marriage Story", hvor hun spiller mot Scarlett Johansson.
KONKURRENT: Laura Dern er Oscar-nominert for "Marriage Story", hvor hun spiller mot Scarlett Johansson.

Eksklusiv klubb

Blant de 11 andre som har klart samme dobbeltnominasjon er Sigourney Weaver, som i 1989 var nominert for hovedrollen i" Gorillas in the Mist" og for birollen i "Working Girl", og Al Pacino som i 1993 var dobbeltaktuell kandidat for "Scent of a Woman" og "Glengarry Glen Ross".

Året etter tro Emma Thompson til med dobbeltnominasjon for "The Remains of the Day" og "The Name of the Rose". De to nyeste er Jamie Foxx i 2005 i henholdsvis "Ray" og "Collateral", samt Cate Blanchett – som i 2008 hadde både hovedrollen i "Elizabeth: The Golden Age" og "I'm Not There".

Ifølge BBC har ingen noensinne vunnet i begge kategorier samtidig.

"Jojo Rabbit" er nå å se på kinoer over hele landet - billetter og mer om filmen finner du her