Fritt vilt 2006

Folka bak Fritt vilt lager Norges første storslåtte monsterfilm

Fritt vilt- og Tomb Raider-regissør Roar Uthaug har fått 15 000 000 kroner i markedstilskudd til spillefilmen Troll – Norges første storslåtte monsterfilm!

I dypet av Dovrefjell vekkes noe etter 1000 års dvale. Hvordan stoppe noe man trodde bare fantes i eventyrene?

I dag annonserte Norsk filminstitutt at to filmprosjekter har fått markedsstøtte på totalt 22 millioner kroner. Produsentene bak Snekker Andersen og julenissen-filmene har fått støtte til Teddybjørnens jul, basert på Alf Prøysen-sangen "Teddybjørnens vise". I tillegg har produksjonsselskapet Motion Blur fått 15 millioner kroner i støtte til å lage monsterfilmen Troll, med Fritt vilt- og Tomb Raider-regissør Roar Uthaug.

Filmen har et totalbudsjett på 60 millioner kroner, og i følge en pressemelding kommer Troll til å være "Norges første storslåtte monsterfilm."

Det finnes ikke mange norske monsterfilmen, men vi kommer i farta på Trolljegeren, Gåten Ragnarok og Thale. På TV har vi sett en haug med monstre i den snodige NRK-serien Magnus. Troll lover å være mer storslått enn hele denne gjengen, og det gleder vi oss til å se!

- Det var, som vanlig, mange sterke søkere i denne runden av markedstilskudd. Det er morsomt å se at de to filmene som får tilskudd begge handler om noe av det norskeste av det norske, hver på sitt vis, nemlig troll og Alf Prøysen. Samtidig er det stor internasjonal interesse for troll og trollenes historie, sier Lars Løge, avdelingsleder for utvikling og produksjon i NFI.

Vi i Filmweb håper filmskaperne velger å bytte tittel på filmen før den har Norgespremiere. Tittelen Troll er kanskje beskrivende, men den kan også lett forveksles med den amerikanske animasjonsfilmen Trolls, den norske animasjonsfilmen Troll – Kongens hale eller skrekkfilmen Troll.

Filmen har ingen fastsatt Norgespremiere ennå.