Brad Pitt Oscar 2020

Brad Pitt vant sin første Oscar som skuespiller - kom med politisk stikk

Brad Pitt vant Oscar for birollen i filmen "Once Upon a Time … in Hollywood".

Etter mange tiår som et av Hollywoods heteste navn, vant Brad Pitt en etterlengtet Oscar-pris som skuespiller. I takketalen kom han med et politisk stikk.

Oscar-statuetten får han for birollen i filmen "Once Upon a Time … in Hollywood", der han spiller en avslappet stuntmann i filmen som er regissert av Quentin Tarantino.

– Dette er utrolig, helt urolig, sa Pitt på scenen under utdelingen søndag.

Prisen er hans første Oscar som skuespiller etter mer enn 30 år i bransjen. Han har blitt nominert til en Oscar tre ganger tidligere.

Les også: Oscar 2020: Her er nattens vinnere!

VANT ENDELIG: Brad Pitt tok hjem prisen for beste mannlige birolle i "Once Upon a Time...in Hollywood".
VANT ENDELIG: Brad Pitt tok hjem prisen for beste mannlige birolle i "Once Upon a Time...in Hollywood".

– De sa at jeg bare hadde 45 sekunder her oppe, noe som er 45 sekunder mer enn Senatet ga John Bolton denne uken. Jeg tror kanskje Quentin lager en film om det, som ender med at de voksne gjør det rette, sa 56-åringen, som refererte til riksrettssaken mot president Donald Trump.

Deretter takket han filmregissøren Quentin Tarantino for å være original og sa at han var "en av de sjeldne".

– Jeg er ikke typen som ser meg tilbake, men dette har fått meg til å gjøre det. "Once upon a time in Hollywood", ja, er ikke det sant, sa Pitt da han mottok prisen.

Pitt har en Oscar-statuett fra før. Den fikk han som produsent for filmen "12 Years a Slave".

De andre nominerte til beste mannlige birolle var Joe Pesci og Al Pacino for skuespillerprestasjonene i "The Irishman", Anthony Hopkins ("The Two Popes") og Tom Hanks ("A Beautiful Day in the Neighborhood").