Chris Evans i Avengers: Infinity War

Avslører Marvel Studios' første homofile superhelt-par

Marvel Studios første homofile superhelt har mann og barn, og får et "veldig rørende kyss"!

Marvel-filmen The Eternals har Norgespremiere i november, og ser ut som en av Marvel Studios' mest kokko produksjoner hittil! Handlingen er basert på Jack Kirbys tegneserie – om en gruppe supermektige og nærmest udødelige vesener, som både har formet og beskyttet jorda.

Regissøren Chloe Zhao har tidligere levert filmen The Rider, og Angelina Jolie (Lara Croft: Tomb Raider), Richard Madden (Game of Thrones), Salma Hayek (Frida), Kumail Nanjiani (Silicon Valley) og Kit Harrington (Game of Thrones) er blant skuespillerne på rollelista.

Marvel har lenge flagget at filmen kommer til å ha en åpent skeiv superhelt, og denne uken fikk vi endelig vite hvem det er snakk om!

Les også: Vil ha skrekk-legende som Doctor Strange 2-regissør

The Eternals

- Alle gråt på sett

I et intervju med Logo avslørte skuespiller Haaz Sleiman (Jack Ryan) at hans karakter i filmen er gift med den homofile superhelten Phastos, spilt av Brian Tyree Henry (Atlanta), og at de to har et barn sammen.

I tegneseriene er Phastos en melankolsk Eternal som prøver å unngå konflikt. Han har laget flere av heltenes våpen og verktøy, og har en hammer som kan manipulere maskineri.

På spørsmål om de to deler et kyss i filmen, svarte Sleiman positivt:

- Absolutt! Det er et vakkert, veldig rørende kyss. Alle gråt på sett. For meg er det veldig viktig å vise hvor kjærlig og vakker en skeiv familie kan være. Brian Tyree Henry er en fantastisk skuespiller, og bidro med så mye skjønnhet i denne delen. På et tidspunkt så jeg et barn i øynene hans, og jeg tror det er viktig for verden å bli minnet på at vi skeive også var barn en gang. Vi glemmer det fordi vi alltid er framstilt seksuelt eller opprørsk. Vi glemmer å forbinde oss på den menneskelige delen.

Les også: Christian Bale forhandler om rolle i Thor 4

Få skeive helter på film

Marvels tegneserier har flere skeive karakterer, men nesten ingen av superheltene har hittil blitt representert som skeive på film. Dette kan ha en sammenheng med at Marvels filmer er internasjonale blockbustere som vises i land som Kina, Russland og Saudi-Arabia, der skeives rettigheter ikke står særlig høyt.

Tessa Thompsons Valkyrie er bifil i tegneseriene, noe det ble hintet til i Thor: Ragnarok, og i en kort scene i Avengers: Endgame spilte regissør Joe Russo en homofil mann i en støttegruppe. Både Captain Marvel og Black Panther inkluderte Marvel-helter som er homofile i tegneseriene, uten at det ble nevnt i filmene.

Thor: Ragnarok

Les også: Kommende Marvel-filmer: Dette skjer i Fase 4

Den eneste åpent skeive Marvel-helten på film hittil er Negasonic Teenage Warhead. I Deadpool 2 er Deadpool veldig støttende overfor den lesbiske tenåringen og hennes kjæreste Yukio. Derimot ignorerer filmen Deadpools egen skeive identitet – i tegneseriene er han omtalt som panfil.

I tillegg til MCUs første skeive par, vil The Eternals introdusere filmhistoriens første døve superhelt, Makkari. Vi gleder oss til å følge med på denne merkverdige superheltfilmen!

Les også: Oversikt: Superheltfilmer i 2020