Rick Moranis

Har vært pensjonert i 23 år – gjør comeback i Disney-film

En av åttitallets morsomste nerder har vært pensjonert siden 1997. Nå skal Rick Moranis spille i Disney-filmen Shrunk!

Rick Moranis var åttitallets morsomste nerd, med roller i Ghostbusters, Spaceballs og Little Shop of Horrors. Ikke minst spilte han hovedrollen som Wayne Szalinski i Kjære, jeg krympet barna – en Disney-film om en vitenskapsmann som ved en feil krymper barna sine. Den fikk to oppfølgere, en spin-off-TV-serie og en populær 4D-film som ble vist i Disney-parker verden over fram til 2010!

I 1991 døde Moranis' kone, og han tok gradvis færre filmroller. Siden 1997 har han vært alenefar i Canada, og de eneste rollene han har tatt er stemmer i et par animasjonsfilmer.

I februar 2018 ble det kunngjort at Disney utarbeidet en ny nyinnspilling av Kjære, jeg krympet barna for strømmetjenesten Disney+.

Les også: 24 ting vi gleder oss til på Disney+

I mars i fjor ombestemte Disney seg, og gjorde filmen til en oppfølger til de originale filmene, som skal vises på kino. Josh Gad ble annonsert i hovedrollen, som Nick Szalinski, sønnen fra de originale filmene og TV-serien.

Oppfølgerfilmen skal hete Shrunk, og handlingen vil angivelig dreie seg om at Nick går i fotsporene til faren sin, og blir forsker og oppfinner. Joe Johnston (Captain America: The First Avenger), som regisserte den originale filmen, skal ta seg av det som blir den tredje oppfølgeren.

Nå er det bekreftet at også Rick Moranis blir å se som pappa Wayne! Dette blir hans første opptreden foran kamera siden Kjære, vi krympet oss selv i 1997.

Innspillingen av Shrunk skal etter planen begynne denne våren 2020 i Toronto og Atlanta. Filmen har forventet kinopremiere i 2021.

Se hvor du kan streame Kjære, jeg krympet barna her