Mulan (2020)

Mulan får Disney-nyinnspillingenes strengeste sensur

Vi krysser fingrene for denne!

Rett før jul slapp Disney en ny trailer for live action-nyinnspillingen av "Mulan", som ga forhåpninger om en virkelig storslagen filmopplevelse. Handlingen dreier rundt den fryktløse, unge kvinnen Mulan (Liu Yifei) som, ved å kle seg ut som en mann, tar sin skrantende fars plass i den kinesiske hæren.

Nå er filmen sett av amerikas svar på Medietilsynet, Motion Picture Association of America (MPAA), som vurderer den til en såkalt PG-13-sensur. Det vil si at "Mulan" kan oppleves på kino dersom man er 13 år, eller eldre. Dette er første gang noensinne at en Disney-nyinnspilling får høyere aldersgrense enn 11 år.

Les også: Disney vil lage live-action Rapunzel-film

Mulan

En eventyrlig krigsfilm

"Mulan" vil blande elementer fra den animerte 1998-originalen med den kinesiske legenden om Hua Mulan, og filmens hovedskurk vil denne gangen fremstilles som en heks, spilt av Gong Li. En del musikalske- og komiske innslag, som for eksempel dragen Muchu, er utelatt til fordel for en mer seriøs historie.

Kvinnen bak "Whale Rider", Niki Caro, står for regi - og i tillegg til Yifei, får vi se skuespillere som Donnie Yen (Star Wars: Rogue One), Jet Li (The One), Gong Li (Memoirs of a Geisha), Jason Scott Lee (Dragon: The Bruce Lee Story), Tzi Ma (Arrival) og Rosalind Chao (Star Trek: Deep Space Nine).

Foreløpig vet vi ikke om filmen vil kvalifisere til aldersgrense 12 år her til lands, eller om den i likhet med "Løvens konge" vil lande på en 9-årsgrense. Uansett utfall, vi gleder oss!

Sjekk ut filmplakaten under:

Mulan

"Mulan" har norgespremiere 25. mars - les mer om filmen her