Fremad

Disney-Pixar med første åpent skeive karakter i animasjonsfilm

En milepæl!

Den kvinnelige politibetjenten "Officer Specter" i animasjonsfilmen "Fremad" prater åpent om at kjæresten hennes er en kvinne. Det er en milepæl for Disney-Pixar.

Ifølge Disneys egne nettsider, er dette første gang en av figurene i en Disney-Pixar-film er åpen om sin tilhørighet til LHBTQ-miljøet.

Officer Specter er imidlertid ikke hovedperson i filmen, som heter "Onward" på engelsk, kun en birolle med mindre betydning for hovedhandlingen, men definitivt ikke uten signifikans i det store bildet.

Les også: Ben Affleck avslører sannheten bak Batman-exiten

Lena Waithe har stemmen til Officer Specter i "Fremad".
Lena Waithe har stemmen til Officer Specter i "Fremad".

Delte meninger

Produsent Kori Rae beskriver det, overfor Yahoo Entertainment, som at de "åpner verden litt og representerer den moderne verden".

Officer Specter stemmelegges av skuespiller Lena Waithe, som selv er åpen om sin skeive legning og håper Specter får en spin-off-film.

Disney har tidligere hatt en rekke rollefigurer med karakteristika som mer eller mindre har antydet en annen legning enn heterofil. Disse har både høstet ros og ris, og gjerne kritikk for stereotypi og for å ikke gå hele løpet ut og ha figurer som er åpent medlem av LHBTQ-samfunnet. Andre mener det er unødvendig å understreke legning, uansett hva den måtte være, hvis det ikke har betydning for handlingen i filmen.

"Fremad" slippes 6. mars - trailer, billetter og mer om filmen finner du her