Harrison Ford i Indiana Jones

Spielberg skal ikke regissere Indiana Jones 5 likevel

Den femte Indiana Jones-filmen, som etter planen skal starte innspilling om et par måneder, har mistet regissør Steven Spielberg. Han regisserte alle de fire første filmene i serien, og har utviklet Indiana Jones 5 i fem år.

Femte kapittel i den ikoniske Indiana Jones-serien er på vei, og for bare ti dager siden kunne Harrison Ford røpe at innspillingen starter om få måneder. Nå har filmen derimot mistet sin regissør, 73 år gamle Steven Spielberg.

Spielberg regisserte alle de fire forrige Indiana Jones-filmene, som han produserte sammen med George Lucas. Han blir værende ombord som en "hands-on" produsent. Ifølge Variety var avgjørelsen om å forlate registolen helt og holdent Spielberg sin. Han vil gi Indys pisk videre til en ny generasjon, for å gi et nytt perspektiv på historien.

Den samme artikkelen hevder at James Mangold, regissøren av Logan og kinoaktuelle Ford v Ferrari, er i forhandlinger om å ta over jobben.

Tittel og premieredato for den kommende Indiana Jones-filmen er så langt ikke annonsert, men inntil nylig var det forventet at filmen skulle ha premiere sommeren 2021.

Harrison Ford er forøvrig kinoaktuell med Call of the Wild - Når villdyret våkner. Billetter, trailer og mer om filmen finner du her

Se hvor du kan streame Indiana Jones og jakten på den forsvunne skatten

Se hvor du kan streame Indiana Jones og de fordømtes tempel

Se hvor du kan streame Indiana Jones og det siste korstog

Se hvor du kan streame Indiana Jones og krystallhodeskallens rike