Liam Neeson med en iPhone

Apple lar ikke skurker bruke iPhones på film

Neste gang du skal prøve å knekke en krimgåte, er det bare å ta en ekstra kikk på mobiltelefonene.

Mens regissøren Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi) brøt ned en viktig scene i mordmysteriet Knives Out for Vanity Fair, avslørte han en veldig enkel måte å finne ut hvem som er skurken i en film. Det er nemlig bare å følge med på hva slags smarttelefon de ulike karakterene bruker.

Johnson beskrev en scene i filmen, og stoppet opp på et nærbilde av Jamie Lee Curtis' iPhone. Etter å ha lovpriset rekvisittavdelingen for å sørge for at telefonen alltid viser riktig klokkeslett, kastet Johnson inn en interessant åpenbaring:

- Apple lar oss bruke iPhones på film, MEN – og dette kan du merke deg når du ser på filmer med et mysterium – skurker kan ikke ha iPhones. Å nei! Alle filmskapere som har en hemmelig skurk i filmen sin, er sinna på meg nå!

Dette gir jo mening som en forretningsstrategi fra Apple sin side – hvis filmhelter bruker iPhones er det gratis reklame, men det er uheldig hvis telefonene til Apple skal assosieres med drapsmenn eller terrorister.

Men dette fører til et annet spørsmål: Hvilke selskaper lar skurker bruke telefonene sine? Er det greit for Samsung at en psykopat bruker deres nyeste modell? Må rekvisittavdelingen lage en falsk telefon fra bunnen av?

Knives Out hadde premiere for snart tre måneder siden, men går fortsatt på kino i flere byer. Hvis du er medlem av Kinoklubb Norge, kan du se den til halv pris. Les mer om Kinoklubben her, eller kjøp Knives Out-billetter her!