2527_T1F_0001.jpg

Universal slipper sine største kinofilmer tidlig på streaming

Mer enn tretti land har stengt kinoene, og USA hadde den minst besøkte kinohelgen på over tjue år. Nå vil Universal slippe splitter nye filmer digitalt.

I følge Variety vil Universal Pictures være det første studioet som slipper sine nyeste kinofilmer digitalt. De skal slippes på leietjenester som Blockbuster og Viaplay. Filmene vil koste 19,99 amerikanske dollar i USA, og "ha en tilsvarende pris i internasjonale markeder."

Kampanje.com har bekreftet at to av filmene blir sluppet til leie på Viaplay fredag 20. mars. Artikkelen oppdateres når vi har fått mer informasjon.

Om filmene

Trolls – Verdensturné

Trolls – Verdensturné

Den etterlengtede oppfølgeren til barnefavoritten Trolls skulle ha Norgespremiere denne våren.

De musikkglade rollene Poppy og Kvist finner ut at de tilhører en av seks ulike trollstammer spredt over seks land. Hvert av landene har sin egen musikkstil; pop, funk, klassisk, techno, countrymusikk og rock.

Når kongen og dronningen av rockelandet legger skumle planer om herredømme over alle trollrikene, må Poppy og Kvist forsøke å forene resten av landene i en felles, harmonisk front. Gjør deg klar for en fargesprakende animasjonsopplevelse full av herlig musikk i denne oppfølgeren til den superpopulære første Trolls-filmen.

I Norge spiller Marion Ravn og Atle Pettersen hovedrollene i Trolls-filmene.

Trolls – Verdensturné kan leies fra 10. april.

Les også: Denne ene Disney-filmen er bannlyst fra Disney+

The Invisible Man

The Invisible Man

Denne skrekkfilmen hadde kinopremiere 6. mars, og er årets best anmeldte sjangerfilm. Den bygger på den klassiske skrekkromanen med samme navn, men med en nydelig moderne vri.

Cecilia (Elisabeth Moss fra The Handmaid's Tale) lykkes med å flykte fra sin voldelige og manipulerende samboer, tech-broen Adrian Griffin. Hun starter et nytt liv i nye omgivelser, selv om hun lever i evig frykt for at Adrian skal finne henne. Så får hun beskjed om at ekskjæresten har tatt livet av seg, og i testamentet har han etterlatt henne en betydelig pengesum.

Når sjokket har lagt seg, begynner Cecilia endelig å se lyst på fremtiden igjen. Men hun føler seg fremdeles iakttatt, og snart starter en rekke skremmende hendelser å ramme henne og de hun holder kjær. Holder hun på å bli gal, eller er det noen der ute som vil skade henne. Noen hun ikke kan se.

The Invisible Man kan leies nå. Klikk her for å finne ut hvor du kan streame den.

Les også: 100 serier du kan binge i karantene

The Hunt

Emma Roberts i The Hunt

Denne skrekkfilmen følger 12 fremmede som på mystisk vis kidnappes og fraktes til et avsidesliggende sted. Der blir de jaktet på og drept av en rik elite - som underholdning. Spillereglene endrer seg derimot når en av kidnappingsofrene bestemmer seg for å overleve, uansett hva…

Filmen skulle i utgangspunktet ha kinopremiere 27. september i fjor, men Universal Pictures stoppet markedsføringen i kjølvannet av masseskytinger i Dayton, Ohio, El Paso, Texas og Gilroy, California. Etter press fra konservative politikere og media bestemte Universal seg for å utsette filmen på ubestemt tid. I februar meldte Universal at filmen likevel skulle på kino, og ga den premieredatoen 13. mars i USA.

Filmen er produsert av Jason Blum, som blant annet står bak filmer som Insidious og Paranormal Activity. På rollelista finner vi navn som Betty Gilpin, Ike Barinholtz, Hilary Swank, Emma Roberts, Ethan Suplee og Justin Hartley. Manusforfatter Damon Lidelof skrev blant annet den kritikerroste HBO-serien Watchmen.

The Hunt kan leies fra 20. mars i USA. Norsk dato er ikke bekreftet.

Les også: 4 nye filmer du kan streame nå

Emma.

EMMA_SD18_1.28.3_SC110.01401022.JPG

Denne sassy Jane Austen-adaptasjonen skulle ha kinopremiere fredag 13. mars. Alle norske kinoer stengte kl 18:00 torsdag 12. mars, så med unntak av noen heldige anmeldere har ingen i Norge fått muligheten til å se filmen ennå.

Av alle Jane Austens romanfigurer, er Emma utvilsomt en av de aller mest sjarmerende - og utspekulerte. Nå er hun tilbake i en ny filmatisering med et fantastisk skuespillergalleri og en rå musikkvideoestetikk.

Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy fra The Witch) er vakker, smart og rik, men har ingen planer om å slå seg til ro med en mann. I stedet leker hun Kirsten Giftekniv for alle hun kjenner, hvilket ikke alltid har like heldige utfall. Men som Emma også snart vil finne ut, kan kjærligheten ramle inn i livet når man aller minst venter det.

Emma. kan leies nå. Klikk her for å finne ut hvor du kan streame den.

Les også: 43 Netflix-filmer vi gleder oss til i 2020

Den nye normen?

NBCUniversal-sjefJeff Shellsier selskapet ennå ikke har bestemt hva som skal skje med resten av 2020-filmene.

Universal er det første store distribusjonsselskapet til å lansere kinofilmer på streaming underveis i koronapandemien, men Disney kom dem i forkjøpet i USA. Der har de lansert vinterens største familiefilm, Frost 2,på strømmetjenesten Disney+,tre måneder før planen. De har også sluppet Star Wars: The Rise of Skywalker tidlig for kjøp og leie i USA.