Vin Diesel i Fast & Furious 9

Steven Spielberg synes det er en "crime against cinema" at Vin Diesel ikke regisserer film

Actionhelten Vin Diesel har ikke regissert en langfilm siden 1997. Det synes Steven Spielberg er en stor skam.

Før Vin Diesel var Dominic Torretto i Fast og/eller Furious-filmene, var han en respektert regissør. I 1995 skrev og regisserte Diesel kortfilmen Multi-Facial, om utfordringene ved å være en multietnisk skuespiller. Han tok med filmen på flere filmfestivaler, og fulgte den opp med langfilmen Strays (1997).

I Strays spilte Vin Diesel en narkotikahandler og kriminell som er lei av den livsstilen sin, og begynner å lete etter mening i livet sitt. Filmen ble vist under filmfestivalen Sundance, og nominert til hovedprisen.

Etter å ha sett både Multi-Facial og Strays, var Steven Spielberg mektig imponert. Han ga Diesel sin første store filmrolle i Redd menig Ryan (1999).

Siden skuespillerkarrieren skjjøt fart, har Vin bare regissert to ting: Fast & Furious-kortfilmen Los Bandoleros, og en episode av serien The Ropes.

I et intervju med The National, sier Diesel at han møtte på Spielberg nylig, og hans tidligere regissør oppfordret Vin til å regissere mer.

- Jeg møtte han nylig, og han sa: "Da jeg skrev rollen for deg i Redd menig Ryan, ansatte jeg selvfølgelig skuespilleren, men jeg ville jo også kjempe for regissøren i deg, og du har ikke regissert nok. Det er forbrytelse mot filmen, og du må komme deg tilbake i regissørstolen."