Harry Potter og de vises stein

Kinesiske kinoer åpner igjen – første film ut er Harry Potter

Kinesiske kinoer åpner, og for første gang skal kinesiske kinogjengere få muligheten til å se Harry Potter og de vises stein, attpåtil i 3D!

Når koronakrisen er over, skal film- og kinobransjen fortsette mer eller mindre som normalt. Landet der pandemien startet er på vei ut at de strengeste krisetiltakene, og nå er Kina i ferd med å gjenåpne kinoene sine, etter å ha stengt dørene i januar.

Deadline melder at kinesiske kinoer skal gjenåpnes allerede i slutten av mars, og en av de første filmene de skal vise er Harry Potter og de vises stein, remasteret i 4K og 3D.

Les også: Her kan du streame Harry Potter-filmene

Åpningen vil imidlertid komme gradvis, og i startfasen skal kinoene vise eldre kinesiske filmer. Her får kinoene 100% av inntektene, som gir dem et økonomisk grunnlag til å fortsette som normalt.

Den første Harry Potter-filmen gikk aldri på kino i Kina, men oppfølgerne ble gradvis mer populære mellom 2002 og 2011. I følge Slashfilm er dette de kinesiske Potter-innteksttallene:

Etter Potter skal kineserne få se alle filmene som ble utsatt på grunn av koronaviruset, deriblant Ford v Ferrari, 1917, Dolittle, Jojo Rabbit og Sonic The Hedgehog.

Les også: 9 ferske serier du kan begynne å streame denne uka