Ghostbusters Afterlife

Nye Ghostbusters, Morbius og flere filmer flyttes til 2021

En rekke storfilmer fra filmselskapet Sony Pictures som skulle hatt premiere i sommer, får nå premieredatoene sine flyttet – helt til 2021.

Det gjelder filmer som Marvel-filmen Morbius med Jared Leto som antihelt-vampyr, Ghostbusters: Afterlife, Uncharted med Tom Holland og barnefilmen Petter Kanin hopper hjemmefra.

Ifølge Variety flyttet Sony nærmest alle sine store titler til 2021, med ett unntak: Kevin Harts nye dramafilm Fatherhood, som får premiere i oktober i år i stedet for i januar 2021. Dette beskrives av bransjebladet som den mest omfattende av et stort studio siden koronapandemien brøt ut og kinoene stengte.

Deadline spekulerer på om flyttingen skyldes at koronasmittetoppen ennå ikke er nådd i USA, og at ingen vet når kinoene åpnes igjen – eller når filmproduksjonen ruller i gang.

Det kommer ifølge filmnettstedet nemlig til å bli et voldsomt behov for filmer i første og andre kvartal neste år, siden så mange storfilmer har måttet stanse innspilling og produksjon. Deadline skriver at Sony "fyller disse hullene" gjennom å flytte premierene.

Mange av filmene som flyttes, er fremdeles i etterproduksjon, mens Uncharted er satt på full pause.

Den første større filmen som er klar til premiere om kinoene skulle åpne tidlig i USA, er den nye Svampebob-filmen fra filmselskapet Paramount, The SpongeBob Movie: Sponge on the Run – der USA-premieredatoen 22. mai fortsatt står ved lag. I Norge har Svampebob: Svamp på rømmen premiere 12. juni.