Hårga-blomsterkjolen fra Midsommar, på auksjon

Dette Midsommar-kostymet selges på korona-auksjon

Et blomstrende kostyme fra den "svenske" horrorfilmen Midsommar er blant filmrekvisittene som går under hammeren på en nettauksjon.

Det var Florence Pugh som ble oppkledd som maidronning i Midsommar, med en handling lagt til et Sverige der Hårga-kulten bedrev både dans rundt maistangen og menneskeofring.

Også et bjørnehode og en maiblomstkrans legges ut for salg fra filmen, skriver The Guardian.

Det er filmselskapet A24 som har hentet frem en rekke godbiter fra sitt rekvisittlager i anledning koronakrisen. Auksjonen går til inntekt for dem som står på frontlinjen i kampen mot viruset i New York, som blant annet storbyens brannvesen, ansatte ved sykehusene og en matbank.

Andre godbiter som blir lagt ut for salg i tiden fremover er fra The Lighthouse, der man kan sikre seg en havfrue i tre og en gild lanterne fra filmen der Robert Pattinson og Willem Dafoe spiller to fyrvoktere. Et halskjede inspirert av Furby og skapt av Adam Sandlers karakter i den Oscar-tippede krimthrilleren Uncut Gems dukker også opp.

For den uavhengige filmprodusenten A24, som selv har kontorer i New York, har en tanke bak filmrekvisittene sine og skriver på nettstedet A24 Auctions:

"Det er ikke mye bruk for rekvisitter og kostymer etter at en filmproduksjon er ferdig. Vanligvis blir de plassert på et lager hvor de tilbringer alt fra et par måneder til noen år, helt til en regnskapsfører ser regningen og bestemmer seg for å bli kvitt dem. Da går tingene til bruktbutikker eller nærmeste søppelkonteiner".

Men det gjelder ikke A24, fastslås det: "Mange av rekvisittene, klærne og dekorasjonene fra filmene våre er kunstverk i kraft av seg selv: Håndlagde, det eneste i sitt slag, som er resultat av uker, måneder, noen ganger år med innsats. Derfor laget vi A24 Auctions for å gi disse samleobjektene det nye livet de fortjener, og fansen en sjanse til å eie en del av vår historie for alltid".

Det overdådige kostymet som Florence Pugh brukte i Midsommar beskrives som "dekorert med 10.000 håndlimte silkeblomster, deriblant kunstige forglemmegei, kornblomster og persiske juveler".

Midsommar-auksjonen starter 27. april, Uncut Gems-auksjonen 4. mai og The Lighthouse 11. mai.