Harrison Ford

Harrison Ford etterforskes for rullebane-brøler

Harrison Ford, som ikke nøyer seg med å spille i actionfilmer – men også er en ivrig pilot, er nå under etterforskning etter en hendelse på rullebanen i forrige uke.

Ford, sittende ved spakene i sitt enmotors Aviat Husky-fly, skal ha takset over en rullebane på Hawthorne-flyplassen i det sørlige California samtidig som et annet fly foretok en såkalt touch-and-go-landingsmanøver tusen meter unna på samme rullebane.

Nå er Federal Aviation Administration koblet inn, melder amerikanske medier.

En talsperson for den 77 år gamle skuespilleren sier i en uttalelse at "ingen ble skadet og det var aldri noen fare for kollisjon". Harrison Ford krysset rullebanen, som er den eneste på den lille flyplassen, etter å "ha misoppfattet en radioinstruks fra tårnet".

– Han innså øyeblikkelig feilen og ba Air Traffic Controll om unnskyldning for feilen, heter det videre fra Fords talsperson, som sier at han var på en treningstur.

Det er ikke første gangen at Indiana Jones- og Star Wars-stjernen er i trøbbel som pilot, oppsummerer NBC:

  • I 2017 gikk han ved en feil inn for landing på en taksebane istedenfor på en rullebane – og fløy lavt over et passasjerfly med 110 mennesker om bord som var på vei for å lette på den langt større John Wayne-flyplassen i Santa Ana.

  • Også den hendelsen ble etterforsket av FAA, som ikke fant det nødvendig å bøtelegge Ford eller la ham gjennomgå ytterligere opplæring.
  • I mars 2015 ble Harrison Ford lettere skadet da han krasjet med et av veteranflyene han også eier på en golfbane i Los Angeles.