Anne Hathaway i The Dark Knight Rises

Anne Hathaway trodde hun skulle spille Harley Quinn

Anne Hathaway spilte Selina Kyle/Catwoman i The Dark Knight Rises, den siste filmen i Christopher Nolans Batman-trilogi. Men hun trodde hun var aktuell for an helt annen rolle!

I The Dark Knight Rises spilte Anne Hathaway Selina Kyle, også kjent som Catwoman. Karakteren hadde allerede blitt spilt av ikoniske Michelle Pfeifer i Batman vender tilbake, og Halle Berry spilte en snodig versjon av Catwoman i filmen med samme navn fra 2004.

Hathaway gjorde en formidabel jobb, men det gjør det bare desto mer morsomt at Hathaway trodde hun skulle få en helt annen utfordring: Å spille den første live-action-versjonen av Harley Quinn.

Les også: Mark Hamill har funnet et Star Wars-plotthull

Dette kom fram i et intervju med BBC Radio 1, der Hathaway gikk gjennom karrieren sin. På spørsmål om hvordan ihun fikk rollen, innrømmet Hathaway at hun gikk inn i sitt første møte med regissør Christopher Nolan, overbevist om at hun skulle bli tilbudt rollen som Harley Quinn.

Med denne ideen i bakhodet tok hun spenstige motevalg, og hun endret oppførselen sin så filmskaperen kunne se for seg hvordan hun kom til å spille Harley Quinn i filmen.

- Jeg hadde hadde på meg en Vivian Westwood-topp med "fine men sinnssyke" striper i alle retninger og noen Joker-aktige sko. Og jeg prøvde å gi Chris noen sprø smil. Rundt en time inn i møtet sa han "Jeg trenger sikkert ikke å fortelle deg dette, men det er Catwoman." Og jeg gikk over i et annet gir. "Ok, jeg skal være slank og glatt. Og jeg hater toppen min. Jeg elsker toppen min, men jeg hater den akkurat nå. Vi er slanke og glatte.

Se hvor du kan streame The Dark Knight Rises!

Anne Hathaway nevner ikke hvorfor hun trodde hun skulle spille Harley Quinn. Bare tre år senere fikk publikum se Harley Quinn i live-action-utgave for aller første gang, spilt av Margot Robbie i Suicide Squad, og denne våren spilte hun hovedrollen i Birds Of Prey And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn.

Harley Quinn er en av DCs mest populære tegneseriekarakterer. En klin gæren dame med babystemme, tøysete hår og store skurkeplaner. Men i utgangspunktet stammer hun ikke fra tegneseriene.

Hun dukket for aller første gang opp i Batman: The Animated Series, der hun ble introdusert som Jokerens kvinnelige sidekick, med narretema.

Les også: Hvilken Joker er best? Watchlist de du ikke har sett

Harley Quinn sesong 1

Nå har hun også vendt tilbake til animasjon, i serien Harley Quinn! Kaley Cuoco fra The Big Bang Theory spiller hovedrollen og produserer serien, der Harley stikker av fra den manipulerende kjæresten Jokeren, får seg bedre venner og lærer å bli den beste superskurken hun kan være!

I USA kan man alleredese Harley Quinn på strømmetjenesten DC Universe, men inntil videre aner vi ikke hvem som skal slippe den i Norge!

Les også: Toppliste – Beste animerte serier for voksne

Harley Quinn sesong 1