Ringen kino, Oslo

Norske kinoer begynner å åpne

Fra 7. og 8. mai åpner enkelte kinoer dørene sine, med strenge forholdsregler.

Torsdag 30. april annonserte Kulturdepartementet at forbudet mot kulturarrangementer oppheves fra torsdag 7. mai. I første omgang er det åpnet for arrangementer med maksimalt 50 deltagere, der alle som ikke bor sammen sitter med 1 meters mellomrom. Dessuten må arrangementene ha en ansvarlig arrangør, med oversikt over alle som deltar.

Flere norske kinoer skal derfor åpne dørene sine 7. og 8. mai, etter å ha vært stengt siden 12. mars.

Flere kommunale kinoer, som ikke har permittert sine ansatte, gjenåpner fredag 8. mai. Det samme gjør Ringen kino i Oslo. Nordisk Film Kino planlegger å åpne ytterligere 11 kinoer fredag 15. mai, dersom gjenåpningen av Ringen viser seg å være vellykket. Vi har hittil ikke hørt når Odeon planlegger å gjenåpne sine kinoer.

For øyeblikket er det planlagt fem kinopremierer i løpet av mai. Blant dem er det dramafilmer, skrekk, krim og en thriller. I tillegg vil kinoene vise filmer fra tidligere i vår, og eldre publikumsfavoritter. Sommerens største kinofilmer kommer først i juli, når Christopher Nolans Tenet og Disneys Mulan lanseres.

Hver 14. dag vil Kulturdepartementet vurdere hvorvidt smittevern-tiltakene har fungert, og om de skal åpne for flere deltagere.

Filmweb arrangerer drive-in-kino i flere norske byer. Les mer og se programmet her!