Taika Waititi x Star Wars

Ny Star Wars-film på vei fra regissør Taika Waititi

I går kveld norsk tid, på selveste May the Fourth, annonserte Lucasfilm en ny Star Wars-film, som kommer fra manusforfatteren og regissøren av Jojo Rabbit og Thor: Ragnarok.

I januar skrev Filmweb om et ryktesom skulle ha det til at Oscar-vinneren Taika Waititi er ønsket som Star Wars-regissør. Ryktene skulle ha det til at jobben var hans, så fort han har ferdigstilt Thor: Love and Thunder for Marvel.

Filmen har ingen tittel eller premieredato ennå. Annonseringen gir ikke et eneste hint til hva handlingen i filmen er, men Taika får en medforfatter på prosjektet, Oscar-nominerte Krysty Wilson-Cairns (1917).

Les også: Thor: Ragnarok-regissøren kan få sin egen Star Wars-film

Taika Waititi og Chris Hemsworth under innspillingen av Thor: Ragnarok

Waititi er kjent for filmer med leken humor og bildebruk. Han har laget mange små komedier i hjemlandet New Zealand (Eagle vs Shark, Hunt for the Wilderpeople), og snudde Chris Hemsworths Thor fra å være en av Marvels minst populære karakterer til å bli en særegen komisk helt med filmen Thor: Ragnarok. Denne våren vant han en Oscar for beste adaptasjon, for den Hitler-sentriske fascistkomedien Jojo Rabbit, der han også spilte rollen som en elleveåring sin fantasivenn (Adolf Hitler).

Taika Waititi jobber i skrivende stund den kommende Marvel Studios-oppfølgeren Thor: Love & Thunder, som skal spilles inn senere i år. I tillegg har har regissert fotballkomedien Next Goal Wins, som har premiere i løpet av året, han skal skrive og regissere en serie basert på filmen Time Bandits for Apple TV+, og han skal lage en live action-nyinnspilling av anime-klassikeren Akira. Denne våren hørte vi et rykte om at Taika er i forhandlinger om å regissere Deadpool 3

Les også: Christian Bale er bekreftet til Thor 4

I tillegg har han en haug med strøjobber – han er blant annet skuespiller i de kommende storfilmene The Suicide Squad og Free Guy, regisserer episoder av Star Wars-serien The Mandalorian, serien basert på sin egen film What We Do In The Shadows, og har solgt en ny serie med Jude Law.

Dessuten skal Taika skrive, produsere og regissere to animerte Netflix-serier basert på historien om fattiggutten Charlie og sjokolademagnaten Willy Wonka. Den ene serien skal bygge på handlingen i boka, mens den andre serien er en helt ny vri på Umpa-Lumpaene, rasen med små, oransje mennesker som jobber ubetalt i Wonkas sjokoladefabrikk.

Les også: Her kan du streame Star Wars-filmene

Det er altså en ekstremt opptatt mann som har blitt hanket inn til å ta seg av denne Star Wars-filmen. Etter at Lucasfilm skrinla den planlagte Star Wars-trilogien fra Game of Thrones-serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss står de for tiden igjen med 7 filmer i utvikling:

  • Indiana Jones 5, som etter planen skulle ha vært under innspilling nå, med regissør James Mangold (Logan).
  • En Star Wars-trilogi som utforsker helt nye hjørner av universet, skrevet av Rian Johnson (The Last Jedi, Knives Out).
  • Denne Star Wars-filmen fra Taika Waititi, som vi fortsatt vet veldig lite om.
  • Marvel Studios-sjef Kevin Feige utvikler også en Star Wars-film, som aldri har blitt offisielt annonsert.
  • Regissør J.D. Dillard (Sleight) og manusforfatter Matt Owens (Luke Cage) jobber med et ukjent Star Wars-prosjekt.

I tillegg produserer Lucasfilm fire Star Wars-serier for strømmetjenesten Disney+, som kommer til Norge i sommer. Les mer om dem her!