Tom Cruise i Mission: Impossible 5

Tom Cruise og Elon Musk skal lage en actionfilm i verdensrommet

Tom Cruise skal reise til verdensrommet – på ekte – og spille inn en actionfilm der.

Tom Cruise er kjent for å gjøre helsprø stunts helt selv. 57 år gamle Cruise har kjørt helikopter opp ned, holdt pusten under vann i tre minutter mens han gjennomførte en vanskelig koreografert scene, hoppet fra 8000 meters høyde og spilt inn en actionsekvens i fritt fall, holdt seg fast i vingen på et fly mens det lettet og klamret seg fast til både verdens høyeste bygning, og vår egen Preikestol!

Den klin kokko superstjernen skal nå forlate jorda, og spille inn en ny film i verdensrommet. Cruise slår seg sammen med Elon Musks selskap SpaceX for å få det til.

Deadline kan fortelle at den nye Tom Cruise-filmen ikke er en Mission: Impossible-film, og at ingen Hollywood-studioer er involvert ennå, fordi prosjektet er i et tidlig utviklingsstadium. Cruise og SpaceX jobber med actioneventyr-prosjektet med NASA, og hvis det faktisk skjer, vil det være den første fiksjonsfilmen som er skutt i det ytre rom.

Tom Cruise i Mission: Impossible - Fallout

Kaster opp når han tenker på Mission: Impossible-stuntene

For tiden skulle Cruise ha spilt inn de to neste Mission: Impossible-filmene. Mission: Impossible 7 og Mission: Impossible 8 blir spilt inn samtidig, men den enorme innspillingen var blant de første som ble koronautsatt, fordi deler av en av filmene etter planen skulle spilles inn i Italia i starten av mars.

Regissør Christopher McQuarrie har regissert både Mission: Impossible – Rogue Nation og Mission: Impossible – Fallout, og skal dessuten regissere nummer sju og åtte i serien. I et intervju med podcasten til filmmagasinet Empire forteller McQuarrie at han har funnet ut hvordan han skal toppe de spinnville stuntene Cruiser'n har utført tidligere.

- Vi har funnet på tre uanstendige ting han skal gjøre, som jeg er livredd for. De får helikopterjakten til å se ut som et lekesett. Han trener nå, og ringer meg og beskriver hva han gjør, og jeg ler og heier, så legger jeg på og kaster opp i en bøtte. Han trener ganske intenst akkurat nå.

Tom Cruise i Top Gun: Maverick

Ikke første forsøk

Den nye actionfilmen i samarbeid med SpaceX og NASA er ikke Cruise sitt første forsøk på å spille inn film i verdensrommet. I et intervju med Empire i 2018 fortalte regissør James Cameron (Titanic, Avatar) at han og Cruise la en lignende plan i år 2000.

- Jeg snakket faktisk med Tom Cruise om å lage en romfilm i verdensrommet, for rundt 15 år siden. Jeg hadde en kontrakt med russerne i 2000 om å gå til den internasjonale romstasjonen ogspille inn en 3D-dokumentar der. Og jeg tenkte "Faen, vi skulle bare laget en langfilm." Jeg sa: "Tom, du og jeg, vi får to seter på Soyuz, men noen må lære oss opp som ingeniører." Tom sa, "Null problem, jeg skal bli ingeniør." Vi hadde noen ideer til historien, men den var fremdeles i konseptstadiet.

Den internasjonale romstasjonen

Noen timer etter at denne artikkelen ble publisert, bekreftet NASA at de samarbeider med Cruise og SpaceX. Jim Bridenstine, administrator i NASA, fortalte på Twitter at filmen skal spilles inn ombord i den internasjonale romstasjonen. Han la til at "vi trenger populære medier for å inspirere en ny generasjon ingeniører og forskere til å gjøre NASAs ambisiøse planer til virkelighet."

SpaceX-sjef Elon Musk svarte at dette høres moro ut!

Elon Musk er en opptatt fyr som fikk sitt første barn, ved navn X Æ A-12 Musk, nesten samtidig som annonseringen av filmen. Han nylig har blitt kritisert for å spre konspirasjonsteorier rundt koronapandemien, og slapp i forrige uke en Twitter-tirade som sørget for at aksjene til hans andre selskap, Tesla, stupte.

I Deadline-artikkelen blir det ikke utdypet hvilken rolle han har i produksjonen, men som administrerende direktør og grunnlegger for SpaceX regner vi med at han er involvert.