Herkules (1997)

Avengers: Endgame-regissørene lager nyinnspilling av Disneys Hercules

Det har gått rykter om at Tom Hiddleston skal spille Hades i live-action-versjonen av Disneys Herkules. Nå har Russo-brødrene (Avengers: Endgame), som produserer filmen, kommet med de første offisielle detaljene om filmen.

Disney fortsetter å lage live action-versjoner av sine animerte klassikere. I fjor hadde Dumbo, Aladdin, Løvenes konge og oppfølgeren til Maleficent kinopremiere, og senere i år får vi se den spektakulære nye versjonen av Mulan!

Blant de 15(!) andre nyinnspillingene Disney-konsernet har planlagt, er en ny versjon av Herkules. 1997-filmen er en stilfull film, som tarr utgangspunkt i gamle greske tegninger, samtidig som den bruker historien om hovedpersonen som en slag analogi for kommersialiseringen av idrettsutøvere!

Filmen blir produsert av Joe og Anthony Russo, som har regissert fire Marvel-filmer, deriblant Avengers: Endgame. Collider har nylig intervjuet brødrrene, som er aktuelle med Netflix-filmen Extraction, og de forteller at filmen ikke skal være en tro kopi av den animerte filmen. Anthony Russo sa følgende:

- Jeg tror man alltid må ta med noe nytt til bordet. Fra vårt perspektiv som historiefortellere ikke er det ikke interessant å lage en tro oversettelse av den forrige filmen. Vi har allerede gjort det med Marvel-filmene våre. Vi lagde ikke bokstavelige kopier av tegneserier, fordi vi føler at hvis du vil ha den historien, kan du lese den historien. Vi kommer til å gi deg en annen historie. Jeg tror vi kommer til å gjøre noe som minner om originalen og er inspirert av det, men vi tar også med noen nye elementer til bordet.

Brødrene vil ikke røpe om filmen blir en musikal, men lover at "musikk vil være en del av filmen."

Det skal nevnes at det bare er seks år siden den forrige filmatiseringen av Hercules, der Dwayne "The Rock" Johnson spilte hovedrollen, og norske Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal også var framtredende.

Les også: Ingrid Bolsø Berdal om forholdet til The Rock

Herkules-nyinnspillingen har ingen premieredato, regissør eller skuespillere for øyeblikket. Vi venter spent!

Se hvor du kan streame Herkules (1997) her!