Avatar

Avatar-oppfølgerne blir ikke forsinket av koronapandemien

James Cameron har jobbet med oppfølgerne til Avatar i ti år. De skal ikke bli forsinket av en liten pandemi!

I fjor sommer overgikk Avengers: Engame rekorden for tidenes mest innbringende kinofilm, ved å tjene noen millioner dollar mer enn den regjerende mesteren, James Camerons Avatar fra 2009. Cameron var rask til å gratulere, men regissøren var også trygg på at minst én av hans fire kommende Avatar-oppfølgere vil knuse rekorden nok en gang.

Kjepp i hjulene

De fire filmene, som spilles inn mer eller mindre samtidig, har vært i produksjon i New Zealand siden 2017. I utgangspunktet skulle en ny pulje scener spilles inn i disse tider, men de er fortsatt ikke i gang på grunn av den globale COVID-19-pandemien. Cameron har kommentert produskjonen til magasinet Empire:

- Det har satt en stor kjepp i hjulene våre. Jeg vil sette i gang med Avatar, noe vi ikke har lov til å gjøre på grunn av de statlige kriselovene og -reglene. Så alt er på vent akkurat nå.

Alt ser derimot ikke mørkt ut for produksjonen.

- På den lyse siden ser det ut til at New Zealand har vært veldig effektive med å kontrollere viruset. Målet deres er ikke å senke spredning, men å utrydde viruset, noe de mener at de kan gjøre med aggressiv kontaktsporing og testing. Så det er en veldig sannsynlig at innspillingen kan bli forsinket et par måneder, men vi kan fortsatt gjennomføre den. Så det er gode nyheter.

Deler av Avatar-filmene blir produsert på "gamlemåten", med kulisser, kostymer lyssetting og vanlige kameraer. Den delen av innspillingen skal være gjennomført på både Avatar 2 og Avatar 3. Det gjenstår derimot noe innspilling og mye effektmakeri på den digitale siden.

Avatar

Jobber hjemmefra med grensesprengende teknologi

Brorparten av filmene benytter seg nemlig av "performance capture"-teknologi, der skuespillere med prikker over hele kroppen beveger seg i et enormt, svart studio. En haug med kameraer og maskiner regner ut 3D-posisjonene til alle prikkene, og bruker den informasjonen til å overføre skuespillernes bevegelser til en digital karakter.

Avatar-oppfølgerne sies å være de første filmene som bruker performance capture-teknologien under vann. Mens innspillingen står på vent, er effektmakerne fortsatt på jobb, hjemmefra:

- Alle sammen - alle på Weta Digital og Lightstorm - jobber hjemmefra i den grad det er mulig. Men mesteparten av arbeidet mitt er i innspillingsstudioet med de virtuelle kameraene og sånt, så jeg kan redigere litt, men dette er ikke bra for meg.

Avatar 2 har planlagt Norgespremiere i desember 2021. Deretter følger Avatar 3 i desember 2023, Avatar 4 i desember 2025, og Avatar 5 i desember 2027.

Ubekreftede rykter skal ha det til at dette er titlene på de neste 4 Avatar-filmene:

  • Avatar: The Way Of Water
  • Avatar: The Seed Bearer
  • Avatar: The Tulkun Rider
  • Avatar: The Quest For Eywa

Se hvor du kan streame Avatar her!

Avatar