Oscar 2021

Oscar-utdelingen 2021 kan bli utsatt

Filmbransjen rammes hardt av koronaviruset.

Du kan måtte vente litt lenger med å finne ut hvem som stikker av med neste års Oscar-statuetter. Grunnet koronapandemien, vurder Oscar-akademiet nå å utsette den 93. utdelingen. Det skriver Variety.

Den store festnatten er for øyeblikket satt til 28. februar 2021, men "vil sannsynligvis utsettes", ifølge en kilde nær akademiet.

Den samme personen understreker at detaljene, inkludert potsensielle nye datoer, forleløpig ikke ikke er ferdig diskutert enda - og at sendingen fremdeles ikke er strøket fra programmet til ABC.

Les også: Storfilmen Dune sammenliknes med Gudfaren

Stjernene på rød løper under årets Oscar-utdeling.
Stjernene på rød løper under årets Oscar-utdeling.

Endrer kravene

Akademiet endret nylig kvalifiseringskravene sine, midlertidig, og tillater nå at også streaming-filmer nomineres til Oscar. Vanligvis kreves det at en film må ha vært vist på kino i Los Angeles-området i minst sju dager for å kunne nomineres.

De stengte kinoene over hele USA har imidlertid fått Oscar-akademiet til å gjøre et unntak. Filmer som slippes direkte til strømmetjenester, fordi koronaviruset holder kinoene stengt, kan nomineres til neste års utdeling – men bare dersom de i utgangspunktet hadde et planlagt løp for kinovisning.