Star Wars: The Empire Strikes Back

The Empire Strikes Back fyller 40 år – kommer tilbake på kino

Få et gjensyn med en av filmhistoriens største filmer – Star Wars: The Empire Strikes Back feirer jubileum!

The Empire Strikes Back er den andre Star Wars-filmen som ble laget, men er nummer fem i sagaen. Filmen handler om Darth Vaders jakt på opprørerne. Han er spesielt interessert i den unge Luke Skywalker, som har blitt en lederskikkelse hos dem.

Etter at opprørerne er brutalt overmannet av imperiet på isplaneten Hoth, begynner Luke Skywalker Jedi-trening med Yoda, mens vennene hans blir forfulgt av Darth Vader og en dusørjeger ved navn Boba Fett over hele galaksen.

Les også: Det finnes 48 ferdige manus til George Lucas' skrinlagte Star Wars-serie

Siden The Empire Strikes Back var den andre Star Wars-filmen noensinne, var det mange fans som ble skuffet over hvor annerledes den var enn den første filmen. Filmen er treigere, mørkere og har mer fokus på karakterdrama enn den lettbeinte første filmen. Etter at den gikk på kino i 1980 har filmen bygget på seg et rykte som den aller beste Star Wars-filmen, og den brå vendingen handlingen tar rett før rulleteksten ruller, er et av filmhistoriens mest ikoniske øyeblikk.

Ikke minst åpner filmen med en lang actionsekvens på planeten Hoth. For å filme scener fra isplaneten, dro Star Wars-teamet til frosne Finse. De traff dårlig på timingen, og amerikanerne beskriver innspillingen som tidenes verste snøstorm. Gjennom en åpen dør på et høyfjellshotell satt produksjonsteamet og filmet scener, mens skuespillerne løp rundt i snøen utenfor. Alle statistene i scenene på Hoth er norske – du kan blant annet se Arve Juritzen og Tom Egeland.

Les også: 13 Hollywood-filmer med scener fra NORGE

Fra 6. juni kommer The Empire Strikes Back tilbake på kino med jubileumsforestillinger over hele landet.

Watchlist Star Wars: The Empire Strikes Back, kjøp billetter og les mer her