Toni Collette i Hereditary

Fyren bak Hereditary og Midsommar lager 4 timer lang "marerittkomedie"

Regissøren som lagte Midsommar er klar for å teste tålmodigheten til publikum med en kjempelang skrekk-komedie.

Ari Aster, filmregissøren bak skrekkfilmer som kritikere elsker, liker å ta seg god tid. Filmene hans har få jump scares, og bygger heller opp en ekkel stemning over flere timer. I et intervju Aster gjorde med UC Santa Barbaras "Associated Students Program Board" forteller han at han har tenkt å tøye strikken enda lenger i sin tredje film.

Regissøren gikk ikke inn i detaljene rundt den kommende filmen, men han beskrev filmen som en "marerittkomedie", og kunne fortelle at "alt jeg vet er at det blir fire timer langt…"

I en AMA på Reddit i fjor, sa filmskaperen at "Den neste blir enten en zonky marerittkomedie eller et stort, sykt familie-melodrama." Alt tyder på at Aster har lagt melodramaet til side, og er klar for en slitsomt skummel komedie.

Både Hereditary og Midsommar var i utgangspunktet tre timer lange, før de ble kuttet ned til litt over to timer. Aster har tidligere uttalt at han kuttet nesten en time av Hereditary, som i utgangspunktet hadde vært et skrudd familiedrama med skrekkelementer. "Vi kvittet oss med rundt 30 scener, og alle disse var dramascener," fortalte regissøren GameSpot. Da satt regissøren igjen med en renspikket skrekkfilm, som satt pulsen min i taket.

Midsommar ble også utgitt i en director's cut, som var 171 minutter lang. Den utvidede versjonen har blitt beskrevet som både "hypnotiserende" og "utmattende".

Se hvor du kan streame Hereditary her

Se hvor du kan streame Midsommar her