John Franklin som Isaac Chroner i Children of the Corn

Ny Children of the Corn-prequel ble spilt inn under koronakrisa

Skuespillere og crew gjennomførte en livsfarlig innspilling midt under COVID-19-pandemien, i Australia.

Mens tusenvis av film- og TV-innspillinger ble stanset i mars, begynte én filminnspilling i hemmelighet. En ny prequel til skrekk-klassikeren Children of the Corn ble produsert i Australia, midt under koronakrisa. Smittevern-planen inkluderte antibac, videochat, rådyr forsikring og sikkerhetslederen fra Mad Max: Fury Road.

Children of the Corn-filmene bygger på en novelle av Stephen King, og de aller fleste filmene i serien forteller nokså like, frittstående historier om barn som dreper foreldrene sine for å blidgjøre en innhøstingsgud.

Den nye filmen, skrevet og regissert av Kurt Wimmer, som ikke har laget en film siden den rotete actionfilmen Ultaviolet fra 2006. Elena Kampouris (Before I Fall) og Kate Moyer (Our House) spiller hovedrollene i filmen, som produsent Lucas Foster fortalte Variety at prequelen "nesten ikke har noe å gjøre med" originalfilmen fra 1984.

Filmen beskriver hendelsene som ledet til massakren på voksne i en liten by i Nebraska, etter at de voksnes uansvarlighet ødela avlingen og barnas framtid.

Selv om produsenten påstår at filmskaperne tok "hundrevis av forholdsregler" og store deler av budsjettet gikk til forsikring for den risikable innspillingen, ble ikke alle smittevernsregler overholdt.

- Det er mye å mene om sikkerhetsprotokoller, men fram til du kommer i gang, vet du ikke helt hvordan det skal gå. Nå kan jeg fortelle deg at det er umulig å holde et kamerateam 1,5 meter unna hverandre.

Children of the Corn-prequelen heter, per nå, bare Children of the Corn. Filmen skal etter planen ha kinopremiere til neste år, men ingen dato er satt.