Oscar Isaac i Star Wars: The Last Jedi

Oscar Isaac og Ben Stiller lager Jo Nesbø-thriller

Ben Stiller skal regissere Oscar Isaac i en ny film, basert på en "høykonsept-thriller-novelle" av Jo Nesbø.

Filmen skal hete London, og dessverre kommer ikke Nesbø til å skrive den sjæl. Eric Roth skal ta seg av manuset. Han har tidligere skrevet blant annet Forrest Gump og A Star is Born. Denne vinteren kommer hans episke sci-fi-film Dune, og han har skrevet Martin Scorseses neste film, Killers of the Flower Moon, som blir finansiert av Apple.

Det er Deadline som forteller om filmen, og de har svært lite informasjon om handlingen i London, utover tittelen og at det er en "høykonsept-thriller".

I januar snakket Nesbø med VG om den kommende novellesamlingen som "London" er hentet fra, og røpet at novellen handler om en mann og en kvinne som forelsker seg i hverandre på nattflyet mellom New York og London. Etterhvert kommer det fram at kvinnen akkurat har bestilt drapet på seg selv, og at de bare har tre uker på seg.

I tillegg røpet forfatteren at Ben Stiller var involvert, allerede da:

– Ben Stiller og en skuespiller jobber med den nå. Teksten heter "London" og ble skrevet i forbindelse med at bandet Sigur Rós i år relanserte andrealbumet ("Ágætis byrjun") for å feire 20 års-jubileum for albumet. De ville jeg skulle skrive noe til en av låtene, og det ble en liten historie på bare 10 sider.

De siste årene har Ben Stiller lagt skuespillerkarrieren litt på hylla, og konsentrert seg om å jobbe som regissør. Han står blant annet bak miniserien Escape at Dannemora, basert på en sann historie om to mordere som rømte fra fengsel, med hjelp av en kvinnelig, gift, fangevokter som de begge lå med. Morderne er spilt av Benicio del Toro og Paul Dano, og fangevokteren av Patricia Arquette.

Det blir spennende å følge med på thrilleren London. Filmen har ingen offisiell premieredato.