Will Smith og Gordon/Whipped Peter

Will Smith skal spille i slaveri-thriller

Will Smith vil spille i actionthrilleren Emancipation, basert på den sanne historien om en slave som rømte fra eierne for å bli med i unionshæren under den amerikanske borgerkrigen.

Selv om både Will Smith og regissør Antoine Fuqua (The Equalizer) er halvveis gjennom produksjoner som ble satt på vent av COVID-19-pandemien, har duoen allerede planlagt en tidsriktig film sammen, som de håper de kan begynne å spille inn i starten av 2021.

Variety forteller at Will Smith skal spille hovedrollen i slaveri-thrilleren Emancipation, basert på den sanne historien om Peter, en slave på rømmen som måtte overliste kaldblodige jegere og overleve Louisiana-sumpen på en lang ferd til unionshæren, og hans eneste sjanse for frihet.

Peter, hvis ekte navn var Gordon, var slave på en plantasje i Louisiana som var eid av John og Bridget Lyons, og han ble pisket brutalt av en av plantasjens tilsynsmenn. Han ble berømt for fotografiene som ble tatt av ryggen hans. De viste forferdelige arrdannelser fra piskinger han fikk mens han var slave - og han fikk kallenavnet "Whipped Peter."

Will Smith er for tiden halvveis gjennom innspillingen av filmen King Richard, om tennisikonene Venus og Serena Williams. Fuqua er i postproduksjon på action-thrilleren Infinite.

Prosjektet er spesielt betimelig i kjølvannet av #BlackLivesMatter-demonstrasjoner over hele verden, etter drapet på George Floyd av Minnesota-politiet. Hollywood har iverksatt store tiltak for å være mer inkluderende, og Emancipation er det første spillefilmprosjektet annonsert i løpet av året som skal takle rasisme direkte.

Fuqua fortalte Deadline at manuset "traff mitt hjerte og min sjel på så mange måter at det er umulig å formidle, men jeg tror du forstår. Vi ser på noen av følelsene jeg hadde i gatene akkurat nå." Regissøren dro flere paralleller fra filmens handling på 1800-tallet til nåtidens USA og #BlackLivesMatter-bevegelsen.

Det er tristhet, det er sinne, det er kjærlighet, tro og håp, også på grunn av det jeg ser unge mennesker gjøre i dag. De tar det tunge løftet nå. Svarte, hvite, brune, gule. De er ute på gata, de er unge og stiller opp for framtida. Det er viktig å se, og det mest håpefulle som jeg ser, at de nekter å godta det lenger. Jeg hadde alle de følelsene da jeg leste manuset.