Relic

"Relic": Høstens skumleste skrekkfilm, du har bare ikke hørt om den ennå

Denne er defintivt ikke for sarte sjeler...

Takket være knallgode indie-skrekkfilmer som "It Follows", "The Witch", "Hereditary", og "Midsommar", er sjangeren mildt sagt i vinden om dagen.

Regissør Natalie Erika James har lyst til å være med på leken, og det gjør hun soleklart med sin spillefilm-debut "Relic". Folkens, sett av datoen i kalenderen *oppspilt gestikulering* - vi har en bælguffen filmopplevelse i vente.

Les også: Handleturen fra helvete? IKEA får sin egen skrekkfilm

Relic

Skyhøy gåsehudfaktor

Filmen følger Kay (Emily Mortimer) og datteren Sam (Bella Heathcote) til et creepy, gammelt hus på landet, hvor Kays mor Edna (Robin Nevin) bor alene. Edna har forsvunnet på mystisk vis, men dukker så opp flere dager senere - dekket av jord og møkk, som om hun har vandret rundt i skogen. Hun insisterer på at en eller annet form for ånd har inntatt huset, noe Kay og Sam umiddelbart avslår som tøv. Samtidig begynner ubehagelige ting å skje rundt dem...

Er du, i likhet med meg, blodfan av overnevnte filmer, vil jeg dra det så langt som å si at traileren er skikkelig lovende. De knappe tre minuttene er så intense, at du bør trekke pusten dypt før du trykker på Play-knappen. Estetikken og soundtracket er bekmørkt (men smakfullt, viktig!), og James serverer oss flere øyeblikk med skyhøy gåsehudfaktor. Enkelte av scenene kunne, i regi av en mindre talentfull regissør, bikket farlig fort mot billige jumpscares. Her funker hvert sekund som gull!

Se traileren øverst i artikkelen.

"Relic" har norgespremiere på kino 30. oktober.