Kristen Stewart

Hun skal spille prinsesse Diana

Slik forklarer regissøren skuespillervalget.

Kristen Stewart, best kjent som Bella i "Twilight"-serien, har kapret rollen som prinsesse Diana i det kommende indiedramaet "Spencer". Det skriver Deadline.

Pablo Larraín, mannen bak det biografiske dramaet "Jackie" med Natalie Portman i hovedrollen, står for regien - og Steven Knight har skrevet manuset som strekker seg over tre desemberdager tidlig på 90-tallet, da Diana innså at ekteskapet med prins Charles ikke lenger fungerte.

Filmen vil dermed utelate Dianas tragiske dødsfall etter at hun forlot kongehuset, og i stedet fokusere på det anstrengte forholdet mellom henne og ektemannen - samt hennes hengivenheten overfor sønnene prins William og prins Harry. Sistnevnte valgte, i likhet med moren, nylig å forlate kongehuset med sin nye kone, Meghan Markle.

Les også: Oscar Isaac og Ben Stiller lager Jo Nesbø-thriller

Prins William, prinsesse Diana og prins Harry
Prins William, prinsesse Diana og prins Harry

Larraín forklarer Deadline at han ser på Dianas historie som et omvendt eventyr:

- Vanligvis er det prinsen som finner prinsessen, ber henne om å bli hans kone - og til slutt blir hun dronning. Det er eventyret. Når noen bestemmer seg for ikke å være dronning, og sier: 'Jeg vil heller være meg selv,' er det en enorm beslutning - som et eventyr opp ned. Det har alltid overrasket meg stort, og jeg har tenkt at det må ha vært en svært vanskelig ting å gjøre. Det er hjertet i filmen.

Stort skuespillertalent

Regissøren, som ledet Portman til en Oscar-nominasjon for sin "Jackie"-tolkning i 2017, er skråsikker på at han har funnet rett kvinne til den krevende hovedrollen:

- Kristen er en av nåtidens store skuespillertalenter. For å gjøre det bra i film, trenger du noe meget viktig, nemlig mystikk. Kristen kan være mange ting, både mystisk, skjør og sist, men ikke minst sterk. Det er det vi trenger. Kombinasjonen av disse elementene fikk meg til å tenke på henne. Måten hun responderte på manuset - og hvordan hun tilnærmer seg karakteren, det er virkelig vakkert å se. Samtidig tror jeg at hun kommer til å gjøre noe fantastisk og spennende. Hun har en spesiell kraft, og hun er veldig engasjert., forteller Larraín og fortsetter:

- Som filmskaper, når du finner noen som kan bære den form for tyngde, dramatisk og fortellende, kun med øynene - da har du funnet hovedrollen som kan levere det du er på utkikk etter.

Produksjonen har forventet oppstart i begynnelsen av 2021.