Dune

Kan nye opptak utsette Dune-premieren?

En siste finpuss på mesterverket...eller problemer i leiren?

Vanligvis skytes mesteparten av en film i løpet av én innspillingsperiode, men større produksjoner setter ofte av ekstra tid til restopptak på et senere tidspunkt - sånn i tilfelle ekstra materiale skulle trengs for å styrke resultatet som til slutt vises på kino.

Teamet bak Denis Villeneuves kommende sci-fi-storfilm "Dune" gjør seg tilsynelatende klare for nettop en slik prosess - med en ny runde opptak i august.

Dette bekrefter Oscar Isaac, som spiller hertug Leto Atreides i filmen, overfor Deadline:

- We’re going to do some additional shooting in mid August… they’re saying in Budapest in Hungary. I saw some things cut together and it just looks amazing. Denis (Villeneuve) is a real artist and it will be exciting to see it come together. It’s kind of wild that we’re doing some additional shooting a few months before it’s supposed to come out, but that happened with "Star Wars" as well.

Les også: Her er de første reaksjonene på Dune: - Vil blåse folk av banen på samme måte som Ringenes Herre og Star Wars

Skuespiller Oscar Isaac i scene fra "Dune".
Skuespiller Oscar Isaac i scene fra "Dune".

Finpuss og utsettelser

Startskuddet for "Dune"-innspillingen gikk tilbake i mars 2019 og ble avsluttet i juli samme år, etter å ha pågått i blant annet Ungarn, Jordan, De forente arabiske emirater - og til og med i Norge.

Filmen har planlagt lanseringsdato 25. desember i år - og i likhet med oss, tenker du kanskje mørke tanker som at de nye opptakene vil pushe datoen lengre frem i tid. Vel, skal vi tro overnevnte kilde, kan vi puste lettet ut - arbeidet med de nye klippene er IKKE forventet å påvirke lanseringsdatoen på noe som helst vis. Fjoh! Så får vi bare krysse fingrene for at den informasjonen stemmer (vi er greit lei av å skrive om utsettelser nå)...

Og til slutt, en oppklaring til; nyheter om restopptak gjør oss vanligvis litt(!) bekymret for hva vi har i vente. Er ikke filmen god nok? Er skuespillerprestasjonene for svake? Osv, osv... Heldigvis er det ingenting som tilsier at det er noen problemer med "Dune". Her er det kun snakk om en siste finpuss på mesterverket(?) før filmen møter verdens kinopublikum.

Les også: Ridley Scott er gira på mer Alien

Regissør Denis Villeneuve under innspillingen av "Dune".
Regissør Denis Villeneuve under innspillingen av "Dune".

Filmatisert før

"Dune", som er basert på Frank Herberts bøker med samme navn, skal etter planen lanseres i minimum to deler. I 1984 tok regissør David Lynch sin versjon av sci-fi-universet til det store lerretet - og filmen floppet totalt. Ikke rart vi er vanvittig spente på hvordan det hele vil ta form denne gangen!

Hovedrollen som Paul Atriedes, arvingen til en mektig familie (og muligens til en enda mektigere og farlige profeti) spilles av stjerneskuddet Timothée Chalamet ("Call Me by Your Name") - og med seg på laget har han et sinnsykt cast. I tillegg til Oscar Isaac, snakker vi Rebecca Ferguson, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Dave Bautista og Jason Momoa. WOAH!

"Dune" har norgespremiere 25. desember i år.