Mamma Mia! Here We Go Again!

Mamma Mia 3 er på vei!

Here we go again! Blir Mamma Mia en trilogi?

Judy Craymer produserte den originale "Mamma Mia"-musikalen, filmversjonen og oppfølgeren Mamma Mia! Here We Go Again!. I et intervju med the Daily Mail røper hun at arbeidet på en tredje film skulle vært i gang allerede.

- Jeg skulle egentlig utarbeide den filmen i hodet mitt i løpet av disse månedene. Men så ble jeg truffet av COVID-tåka. Jeg tror det kommer en annen filmen dag, for det er ment å være en trilogi, skjønner du. Jeg vet at Universal vil at jeg skal lage den.

Mamma Mia! og Mamma Mia! Here We Go Again! ble den mest sette filmen på kino i Norge i henholdsvis 2008 og 2018, og toppet filmer som Skjelvet, The Dark Knight og Max Manus.Forhåpentligvis blir det ikke ti års pause mellom toeren og treeren.

Mamma Mia-filmene bygger på scenemusikalen med samme navn, og vever en ny historie ut av ABBAs sanger. En tredje film har ikke blitt offisielt annonsert, men etter to enorme kassasuksesser, burde det ikke overraske noen om Mamma Mia 3 dukker opp en sommer i løpet av dette tiåret.

Mamma Mia! forteller historien om Sophie (Amanda Seyfried) og moren hennes, Donna (Meryl Streep). Mens Sophie forbereder bryllupsdagen sin, oppstår spørsmålet om hvem som er faren hennes. Hun inviterer tre av Donnas tidligere flammer (Pierce Brosnan, Colin Firth og Stellan Skarsgård) i håp om å finne sin virkelige far.

2018-oppfølgeren deler tiden sin mellom fortid og framtid. Gravide Sophie skal gjenåpne Donnas hotell, og har invitert alle fedrene sine. Samtidig dykker filmen inn i bakhistorien til Donna, spilt av Lily James, og utforsker forholdene hennes med de tre mennene og bandet Donna og Dynamos. Ikke minst introduserer filmen bestemor Ruby, spilt av Cher!

Det blir spennende å se hvilke sanger som blir med i treeren. Etter at 2008-filmen fikk velge ABBA-låter fra øverste hylle, var utvalget litt tynnere i Here We Go Again. Filmen fikk endelig plass til allsang-favoritten "Fernando", og gjentok slagere fra eneren som "Waterloo", "Mamma Mia", "Dancing Queen" og "Super Trouper", men brukte også mer ukjente sanger som "Kisses of Fire", "When I Kissed the Teacher", "I Wonder (Departure)" og "Why Did It Have to Be Me?".

Se hvor du kan streame Mamma Mia! her

Se hvor du kan streame Mamma Mia! Here We Go Again! her