Michael Keaton og Batman

Michael Keaton skal spille Batman igjen – i flere DC-filmer

Michael Keaton er i forhandlinger om å spille Bruce Wayne og Batman i den kommende The Flash-filmen, og potensielt flere DC Comics-filmer. Det blir isåfall første gang han tar på seg flaggermusørene siden Batman vender tilbake fra 1992.

Michael Keaton skal spille Batman igjen, 30 år etter forrige gang. The Hollywood Reporter melder at Warner Bros. planlegger å bringe Keaton tilbake som the Caped Crusader i filmen The Flash, med Ezra Miller. Keaton spilte Lynvingen i Tim Burtons blockbuster Batman fra 1989, og var tilbake i Batman vender tilbake fra 1992.

The Flash-filmen, som har planlagt premieredato i 2022, kommer fra It-regissøren Andy Muschietti. Filmen har vært i utvikling i nesten ti år, og skulle i utgangspunktet komme ut før Justice League-filmen fra 2017. The Flash bygger på storylinen "Flashpoint", som involverer tidsreise og parallelle universer.

Les også: Regissøren deler første teaser for "The Snyder Cut"

I tegneserien reiser The Flash til en virkelighet der Bruce Waynes far, Thomas Wayne, er Batman. Nå utforsker filmskaperne tydeligvis ideen om å heller besøke universet fra Tim Burtons Batman-filmer fra åtti- og nittitallet.

Borys Kit, journalisten som skrev om nyheten for The Hollywood Reporter, forteller også på Twitter at Warner Bros. vil ha Keaton tilbake i flere kommende superheltfilmer. Han vil fylle rollen som en slags mentor for yngre superhelter, i stil med Nick Fury i Marvel Studios' filmer. Kit forteller at Batgirl er en av de foreslåtte filmene han kan dukke opp i.

Les også: Henry Cavill i forhandlinger om Superman-comeback

Batman fra 1989 var en av tidenes mest innbringende filmer, og regnes av mange som den første "moderne" superheltfilmen. I forkant av filmen var mange kritiske til at Michael Keaton, som på det tidspunktet var kjent for komiske roller som Beetlejuice og Mr. Mom, skulle spille Bruce Wayne. Fans ble positivt overrasket da Keatons rolletolkning var mørk, ektefølt og dønn seriøs.

The Flash har planlagt kinopremiere 3. juni 2022. Watchlist filmen her!

Se hvor du kan streame Batman (1989) her

Se hvor du kan streame Batman vender tilbake (1992) her

Samme dag som denne nyheten ble annonsert, døde Joel Schumacher. Han regisserte begge oppfølgerne til Batman vender tilbake, i tillegg til filmer som The Lost Boys og Falling Down. Les mer om hans liv, stjernenes hyllester og hvor du kan streame filmene hans her.

Les også: Joel Schumacher er død – stream hans beste filmer