Den kunstig intelligente roboten Erica

Ny sci-fi-film skal ha en kunstig intelligent robot i hovedrollen

Produsentene av filmen, med et budsjett over 600 millioner, har lært roboten method acting.

Mens den amerikanske filmindustrien prøver å gjenoppta produksjonene på en trygg måte, har én film funnet en hovedrolleinnehaver som er immun mot COVID-19 – hun er nemlig en robot som heter Erica. The Hollywood Reporter forteller at en ny sci-fi-film fra produsentene bak To the Bone og Loving Vincent skal ha den kunstig intelligente roboten i hovedrollen.

Det er ikke snakk om en eksperimentell kunstfilm heller – filmen sies å ha et budsjett på 70 millioner dollar, noe som tilsvarer 676 millioner norske kroner. Filmen heter b, og handler om en forsker som oppdager farene forbundet med et program han opprettet for å perfeksjonere menneskelig DNA, og hjelper den kunstig intelligente kvinnen han designet (Erica) med å rømme.

De japanske forskerne Hiroshi Ishiguro og Kohei Ogawa, som skapte Erica som en del av robotikk-studiet, lærte henne også å skuespill, og har programmert henne med method acting-prinsipper. VFX-supervisor Sam Khoze er en av initiativtakerne bak filmen, og han beskrev prosessen til The Hollywood Reporter:

- I andre skuespillteknikker involverer skuespillere sine egne livserfaringer i rollen. Men Erica har ingen livserfaringer. Hun ble skapt fra bunnen av for å spille rollen. Vi måtte simulere hennes bevegelser og følelser gjennom en-til-en-økter, for eksempel å kontrollere hastigheten på bevegelsene hennes, snakke gjennom følelsene hennes og trene på karakterutvikling og kroppsspråk.

Regissøren og den menneskelige hovedrollen er ennå ikke annonsert, men produsenter filmet noen av scenene hennes i Japan i 2019. Planen er å spille inn resten av b i Europa i juni 2021.