Tom Cruise i Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick-filmskaperne kan takke koronakrisen

Ja, du leste riktig.

Korona-pandemien har sørget for en rekke utsatte filmproduksjoner de siste månedene. En av de første, store Hollywood-produksjonene som måtte stable kamerautstyret på hylla for en stund, var Christopher McQuarries "Mission: Impossible 7". I februar befant McQuarrie og teamet hans seg i Italias Venzia for å gjøre opptak til storfilmen, da viruset plutselig lammet landet fullstendig.

Tross vanskeligheter på veien, er det heldigvis lite som stopper Ethan Hunt på oppdrag. Tidligere denne måneden røpet filmens regiassistent Tommy Gormley at han er "overbevist" om at Tom Cruise-franchisen vil gjenoppta innspillingen i løpet av de neste tre månedene - og ferdigstilles innen mai 2021.

I et intervju med Variety antyder Hans Zimmer, som står bak filmmusikken til kommende "Top Gun: Maverick", at utsettelsen til og med har ført noe positivt med seg - tross alt:

- I used to have a sitting room, a living room, but I built a studio [at home]. I was working in London until things got really bad, then I came back here, around the beginning of March. I was working on Top Gun: Maverick there. Tom Cruise and that whole team was supposed to start Mission: Impossible 7, but they couldn’t start their movie, so they all came back, and we started playing around on Top Guna bit more. In fact, I’m doing something on it today.

Les også: Hans Zimmer "irriterer vettet av folk" med Dune-soundtracket

Tom Cruise på settet til "Top Gun: Maverick".
Tom Cruise på settet til "Top Gun: Maverick".

Pusterom

Skal vi tro den ikoniske komponisten, har utsettelsen av "Mission: Impossible 7" gitt "Top Gun: Maverick"-teamet (som blant annet består av Cruise som skuespiller/produsent og McQuarrie på manussiden) mer tid sammen i Los Angeles - noe som har resultert i et tettere samarbeid om lydsporet, og en premiereklar film av høyere kvalitet.

De flinkeste folka i bransjen sjonglerer ofte flere store prosjekter av gangen, og timeplanene er overfylte. Kanskje har nedstengingen, med sine utsatte innspillingsdager og deadlines, endelig gitt filmbransjen et kjærkomment pusterom- og regissørene litt ekstra tid til en siste finpuss på prosjektene sine? I så fall, lover det godt for oss publikummere fremover...

"Top Gun: Maverick" skulle opprinnelig innta kinoene 26. juni (i dag!!!), men har blitt flyttet helt til 25. desember. Samme dato er det også duket for premiere på Denis Villeneuves sci-fi-storfilm "Dune",som Hans Zimmer også står for soundtracket på.