Den største forbrytelsen

Se Jakob Oftebro i første teaser for "Den største forbrytelsen" - historien om Holocaust i Norge

Storslått, vond og dramatisk.

773 jøder ble deportert fra Norge under andre verdenskrig. Endestasjonen var utryddelsesleiren Auschwitz. Kun 35 kom tilbake. I år er det 75 år siden frigjøringen, og i dag har Nordisk Film Distribusjon og produksjonsselskapet Fantefilm Fiksjon sluppet den aller første teaseren for "Den største forbrytelsen" - en storslått og dramatisk film som skildrer jødeforfølgelsen i Norge.

Historien er basert på virkelige hendelser og strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. I sentrum for filmens handling, står familien Braude, en vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer for livet og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne beseglet av det faktum at de var jøder.

Les også: Top Gun: Maverick-filmskaperne kan takke koronakrisen

Jakob Oftebro under innspillingen av "Den største forbrytelsen".
Jakob Oftebro under innspillingen av "Den største forbrytelsen".

Må aldri glemme

De siste scenene til filmen ble spilt inn så sent som denne uken - og i en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon minner Jakob Oftebro, som spiller en av filmens hovedroller Charles Braude, oss på at vi aldri må glemme:

- Charles Braude bodde på Grünerløkka, med familien sin. De var en helt vanlig familie, med drømmer og ønsker for fremtiden. Charles var Norgesmester i boksing. Holocaust er en viktig del av verdenshistorien – og av Norgeshistorien. Det skjedde her. Det må vi aldri glemme. Jeg er glad for å kunne være med på å fortelle denne historien videre til nye generasjoner, sier Jakob Oftebro.

I tillegg til Oftebro, finner vi navn som Carl Martin Eggesbø, Eilif Hartwig, Silje Storstein, Pia Halvorsen og Michalis Koutsogiannakis på rollelista.

Filmen er regissert av Eirik Svensson og manuset er ført i pennen av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, basert på Marte Michelets bok "Den største forbrytelsen".

Se filmens første teaser øverst i artikkelen, og plakaten og flere bilder under.

"Den største forbrytelsen" har norgespremiere 25. desember - les mer om filmen her

Den største forbrytelsen
Den største forbrytelsen
Den største forbrytelsen
Den største forbrytelsen
Den største forbrytelsen